arrow

FREDAG HELAFTON VÅREN 2022

Fredag Helafton Mellan

En helkväll i Berwaldhallen med större orkesterverk och solokonserter där du får möta Radiokören och Radiosymfonikerna med gästande dirigenter och solister i världsklass. Inled helgen med en riktigt stor konsertupplevelse i Berwaldhallen. På fredagskvällar bjuds du på större orkesterverk med gästande dirigenter, instrumentalister och sångare av yppersta klass. Helaftonskonserterna är omkring två timmar med paus och börjar kl. 19.00. I baren kan du beställa något läskande och ett gott tilltugg, både före konserten och i pausen. Briljante isländske pianisten Víkingur Ólafsson, trombonisten Håkan Björkman, trumpetaren Håkan Hardenberger och pianisten Nikolai Luganskij samt både Daniel Harding och Klaus Mäkelä förgyller här dina fredagskvällar med musik av Strauss, Mahler, Brahms, Sven-David Sandström och många fler.

  • image/svg+xml
    BJUD MED DIG TVÅ VÄNNER PÅ KONSERT
  • DIN EGNA STOL I SALONGEN
  • FINA RABATTERBJUDANDEN PÅ ÖVRIGA KONSERTER

445-1561

Spara 30%

DATUM PASSERAT

Fredag Helafton Mellan innehåller 5 konserter:

4 februari 19:00

MÄKELÄ MÖTER VÍKINGUR ÓLAFSSON


Dramatik och intensitet då Ólafsson uruppför Zinovjevs pianokonsert och Radiosymfonikerna spelar Sibelius Lemminkäinen-svit.

18 februari 19:00

JUBILEUM FÖR HARDING


Håkan Björkman uruppför trombonmusik av Sven-David Sandström och 15-årsjubilerande Daniel Harding dirigerar Radiosymfonikerna i Strauss Also sprach Zarathustra.

18 mars 19:00

JUBILEUM FÖR HARDENBERGER


Håkan Hardenberger, en av världens främsta trumpetare inom den klassiska musikvärlden, möter Daniel Harding och Radiosymfonikerna i Brett Deans trumpetkonsert. Därutöver blir det musik av både Robert Schumann och Johannes Brahms.

29 april 19:00

BRAHMS SYMFONIER: NR 1 & 3


Brahms första och tredje symfoni med Sveriges Radios Symfoniorkester och Daniel Harding.

3 juni 19:00

RACHMANINOVS PIANOKONSERT NR 2


Den unge franske pianisten Lucas Debargue möter Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av Maxim Emelyanychev.