arrow

BARNKONSERTER PÅ BERWALDHALLEN PLAY I SOMMAR

Häng med på en rolig, fartfylld och spännande musikalisk resa tillsammans med Niklas & Radioapan, Pippi Långstrump och Den fula ankungen som möter Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören i Berwaldhallen. På Berwaldhallen Play kan du se alla konserterna – om och om igen. Helt gratis och inget login behövs.

Följ med när Pippi Långstrump utforskar symfoniorkestern – där finns mycket att upptäcka för den som går på sakletarjakt. Barnavårdsnämndens ordförande, fröken Prysselius, hade hellre sett att Pippi följde med henne till barnhemmet, och poliskonstaplarna Kling och Klang gör sitt bästa för att hjälpa till! Konserten spelades in våren 2020 i ett samarbete mellan Berwaldhallen och Astrid Lindgrens Värld för att fira att vår kära Pippi då fyllde 75 år. En aktningsvärd ålder för världens starkaste nioåring, alla krumelurpiller till trots.

Vi är väldigt glada över att vi får fira Pippis födelsedag tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester och Astrid Lindgrens Värld” sa Johan Palmberg, barnbarnsbarn till Astrid Lindgren och Rights Manager på Astrid Lindgren Aktiebolag. ”Precis som Pippi gillar vi alla typer av firande och vi hoppas att det här blir riktigt roligt för alla barn som får chansen att se det.”

Den fula ankungen är en av den danske författaren och poeten Hans Christian Andersens mest kända och älskade sagor. Historien om att sakna och längta efter tillhörighet, att bli mobbad och utstött men till slut hitta en gemenskap, är ständigt relevant. Här framförs den som en vacker, sorglig, rolig och spännande nyskriven musiksaga som väcker fantasin hos både gammal och ung. Sång, berättande och skådespel flätas samman och turas om att föra handlingen framåt. Trion bakom denna föreställning består av dirigent och kompositör Jonas Nydesjö som skrivit musiken, Jan-Erik Sääf som står för manus och regi samt Pernilla Nydesjö som är berättare, skådespelare och sångerska.

I fyra konserter få vi hänga med den radio- och ljudälskande Radioapan och programvärd Niklas Riesbeck på nya musikäventyr och galna upptåg. Vi får gå på världens apigaste pyjamasparty, och se när Berwaldhallen blivit ett sagoslott där prinsessan och prinsen har förts bort av en elak drake. För första gången möter också Niklas & Radioapan Radiokören. Men först måste kören trollas fram med hjälp av Radioapans magiska trolleriväska.

Niklas & Radioapan bjuder även på ett helt nytt äventyr när de försöker ta reda på hur djuren i skogen låter tillsammans med alla instrument i Sveriges Radios Symfoniorkester. Vilka ljud hittar vi bland träd, blommor och stenar?

Till tonerna av både ny musik och riktiga klassiker blir varje stund med Radioapan ett spännande och fantasifullt äventyr. Niklas Riesbeck skriver och regisserar föreställningarna. Jonas Nydesjö, Andreas Hanson och Gary Graden dirigerar Radiosymfonikerna och Radiokören.

Ta del av alla barnkonserterna på Berwaldhallen Play här

Läs mer om konserterna
PIPPI LÅNGSTRUMP 75 ÅR – tillgänglig t.o.m. 20 juli
DEN FULA ANKUNGEN – tillgänglig t.o.m. 20 juli
NIKLAS OCH RADIOAPAN: PYJAMASPARTY I BERWALDHALLEN – tillgänglig t.o.m. 20 juli
NIKLAS & RADIOAPAN I SAGOSLOTTET – tillgänglig t.o.m. 20 juli
NIKLAS & RADIOAPAN: DEN FÖRTROLLADE KÖREN – tillgänglig t.o.m. 14 augusti
NIKLAS & RADIOAPAN: I DJURENS VÄRLD – tillgänglig t.o.m. 18 september

Konserterna passar barn 3-8 år.