arrow

HÖSTEN 2020 I BERWALDHALLEN

Vi planerar för en annorlunda höst i Berwaldhallen. Nedan kan du läsa mer om vad som händer hos oss.

Välkommen till en ny konsertsäsong i Berwaldhallen med Radiokören och Sveriges Radios Symfoniorkester! Denna säsong, som också är den 41:a i ordningen, kommer att bli något annorlunda än vad vi från början planerat. Det är framförallt höstens konserter som påverkas av rådande coronapandemi. Till att börja med har vi tyvärr tvingats ställa in Östersjöfestivalen 2020 som skulle ha öppnat säsongen. Mer om det beslutet kan du läsa här.

Vi lever med kort framförhållning och förändrade förutsättningar för i stort sett alla konserter vi har under hösten. Det handlar om att dirigenter och artister inte har möjlighet att komma till oss när det var tänkt, att vi måste förhålla oss till alla länders olika karantänsregler, att vi måste anpassa antalet musiker och korister på scenen och så vidare. Allt det här påverkar programläggningen, både innehåll, längd och konserttillfälle.

Trots denna osäkerhet i programläggningen jobbar vi febrilt med att kunna erbjuda dig fantastiska konsertprogram. I vår konsertkalender kan du ta del av vårt uppdaterade konsertutbud för hösten. Vi släpper konsertprogram allteftersom de blir klara. Vi försöker dessutom behålla så mycket det bara går ur vårt ursprungliga säsongsprogram. I fokus för den 41:a konsertsäsongen står 1920-talet med tillbakablickar till ”de galna åren” för etthundra år sedan. Det vilda nöjeslivet och nydanande modet, men också den ökande demokratiseringen och kvinnors rösträtt, har gjort 1920-talet till ett av de mest omtalade årtiondena i historien. I högerspalten hittar du höstens ursprungliga konsertprogram, så som det var tänkt från början.

INGEN PUBLIK I BERWALDHALLEN TILLS VIDARE

I nuläget kommer vi inte ta in någon publik i hallen till höstens konserter. Detta beslut grundar sig dels i förbudet mot evenemang med fler än 50 deltagare och dels på att Sveriges Radio har bestämt att alla publika evenemang ska ske digitalt och utan publik tills vidare. Detta för att vårt viktiga samhällsuppdrag måste skyddas och att vi därför inte vill exponera våra medarbetare för onödiga risker. Sveriges Radio följer nogsamt utvecklingen och vi vet nu att regeringen ser över möjligheten till ett undantag för publikgränsen på 50 personer för evenemang med sittande publik. Ett besked från regeringen väntas komma under september månad. Vi ser försiktigt fram emot att kunna välkomna dig igen i Berwaldhallen – för som vi längtar efter dig! För att du som publik ska känna dig så trygg som möjligt i salongen ser vi över placering, inpassering, garderob, servering och mycket mer, och vi kommer vara redo inom kort.

KONSERTER I SVERIGES RADIO P2 OCH PÅ BERWALDHALLEN PLAY

Du har väl inte missat att du kan ta del av alla våra konserter i P2 och på Berwaldhallen Play? Det är gratis för alla och du kan se både livesända framföranden och konserter i efterhand i upp till 90 dagar!

ABONNEMANGSHÖSTEN 2020 UTEBLIR

Eftersom vi inte kommer kunna ha konserter enligt den seriestruktur vi från början planerat för våra konsertserier säsongen 2020-2021, har vi beslutat att inte erbjuda några abonnemangskonserter i höst. Om du redan har köpt ett abonnemang på en konsertserie återbetalar vi dig för de inställda konserterna. Din biljett för vårens abonnemangskonserter påverkas inte av detta. Återbetalningen för konserter som skulle ha ägt rum i september-december sker i en samlad återbetalning under september månad. Vi rekommenderar att du behåller ditt abonnemang för vårens konserter tills vi har mer information så att vi kan garantera din plats kommande säsongen. Läs mer om hur ditt abonnemang påverkas här. 

Om vi kan öppna upp för publik igen under hösten kommer vi att göra det med en lösbiljettförsäljning och du som abonnent kommer få förhandsinformation om de biljetter vi släpper till försäljning. Vi uppdaterar dig löpande under hösten och informerar vid senare tillfälle om vad som kommer gälla för vårens abonnemangskonserter.

BILJETTER OCH KONTAKT

Biljettkassan i Berwaldhallen är stängd tillsvidare men du är varmt välkommen att mejla eller ringa oss, har du frågor hjälper vi gärna till!
Telefon: 08-784 18 00 öppen måndag-fredag kl 12-18
E-post: biljettkontoret.berwaldhallen@sverigesradio.se
Eventuell serviceavgift återbetalas ej.

Information till dig som köpt biljett till konserter under våren 2020

Ytterligare information om coronaviruset/covid-19 finns på Folkhälsomyndighetens hemsida​​​​​​​. Läs folkhälsomyndighetens hemställan till regeringen.

PRESENTKORT

Med anledning av coronaviruset är vi flexibla gällande presentkort som har ett sista giltighetsdatum under 2020 (mars-dec 2020). Kontakta oss via mejl så hjälper vi dig!  biljettkontoret.berwaldhallen@sverigesradio.se
Köp presentkort

Sidan uppdaterad 2 september 2020