arrow

DITT TRYGGA KONSERTBESÖK

RESTRIKTIONER SOM BERÖR BERWALDHALLENS KONSERTER

Från och med den 12 januari 2022 skärps restriktionerna ytterligare för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Utöver vaccinationsbevis införs krav på minst en meters avstånd mellan sällskapen. Dessa restriktioner begränsar antalet platser som kan utnyttjas i vår salong och vi behöver således göra förändringar i publikantalet på kommande konserter.

För konserterna i Berwaldhallen som äger rum från och med 20 januari till och med 24 februari behöver vi införa så kallad social distansering i vår konsertsal, detta för att du som kund ska garanteras avstånd till närmaste sällskap. Det innebär att du som redan köpt en biljett eller ett abonnemang på en konsertserie kommer få din konsertbiljett återköpt och återbetald för att vi ska kunna göra denna implementering. När vi återköpt alla biljetter, kommer du inom kort få en ny köplänk mejlad till dig med möjligheten att köpa en ny biljett till den aktuella konserten, denna gång med social distansering implementerad i konsertsalen. För konserter i Berwaldhallen kommer vi erbjuda köp av 1 eller 2 biljetter per order. Vi erbjuder ett begränsat antal platser.

När återköpen och ombokningarna av platserna är klara släpps kvarvarande biljetter och konsertserier till försäljning. På vår biljettsida ser du alltid den senaste informationen för varje konsert. Vi behandlar konserterna i kronologisk ordning efter konsertdatum.

Vi ber att få återkomma med mer information om vad som gäller för kommande konserter i vår som äger rum efter den 24 februari. Tillsvidare är vissa av vårens konserter öppna för försäljning med en kapacitet på max 500 personer i salongen. Om restriktionerna med distansering kvarstår kommer vi behandla dessa konserter på samma sätt som konserterna i januari och februari. Berwaldhallen anpassar verksamheten enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och följer löpande utvecklingen. Vi ändrar våra åtgärder om det kommer nya riktlinjer.

Sidan uppdaterades senast 17 januari 2022.


BILJETTKONTORET HÅLLER STÄNGT FÖR FYSIKA BESÖK – KONTAKTA OSS VIA MEJL ELLER TELEFON
Tillsvidare håller biljettkontoret stängt för fysiska besök med undantag för konsertdagar då vi har öppet två timmar före konsertstart. Kontakta oss istället på biljettkontoret.berwaldhallen@sverigesradio.se eller på telefonnummer 08-784 18 00. Vänligen uppge alltid för- och efternamn, ordernummer, konsertdatum samt telefonnummer så återkommer vi så snart vi kan. Vi behandlar alla förfrågningar i turordning  och ber om förståelse att det kan ta lite längre tid än normalt att få svar från oss.

BAR & CAFÉ BERWALD
Antalet platser på Bar & Café Berwald är just nu begränsat p g a restriktionerna. Vill du äta mat vid ditt besök behöver du förboka den senast 24 timmar i förväg. Vi serverar utan förbokning desserter, kaffe/te och snacks samt utvalda viner, cava, champagne, cider, öl och alkoholfritt i mån av bordsplats. Förtäring måste intas sittande vid ett av cafépersonalen anvisat reserverat bord. Det måste vara 1 meter mellan varje sällskap som får vara högst 8 personer. Blockerade bord och stolar får ej användas. Alla reserverade bord är avsedda för cafégäster. Hjälp till att hålla avstånd. Tack för visad hänsyn!

Bar & Café Berwald öppnar två timmar före konsertstart. För aktuella menyer, matbokning och abonnemangserbjudanden besök www.cafeberwald.se.

FÖRMÅNLIGA ÅTERKÖPSREGLER
Köpta biljetter återlöses mot presentkort som gäller i två år. Vänligen kontakta oss senast en timme före konsertstart på biljettkontoret.berwaldhallen@sverigesradio.se. Uppge för- och efternamn, ordernummer samt antalet biljetter du vill återlösa.

Vid inställda konserter eller konserter med omfattande programändringar får du pengarna tillbaka.
Detta är en tillfällig ändring av våra köpvillkor med anledning av gällande restriktioner.


NÄR DU BESÖKER BERWALDHALLEN

 • Ta med giltigt vaccinationsbevis samt legitimation och biljett. Läs mer om vaccinationsbevis nedan.
 • Kom i god tid då inpasseringen kan ta längre tid än normalt.
 • Förboka din mat i Bar & Café Berwald för att vara säker på att få ett bord.
 • Vi har alla ett egenansvar och behöver hjälpas åt för att minska eventuell smittspridning.
 • Stanna hemma om du känner dig sjuk.

VACCINATIONSBEVIS

Vi kommer kontrollera giltiga vaccinationsbevis och giltig ID-handling samt skanna din biljett på samtliga konserter när du besöker oss. Se till att du har ett giltigt vaccinationsbevis i din mobil eller i utskriven form. Ha både din biljett, ditt giltiga vaccinationsbevis och din ID-handling redo vid inpassering. Läs mer nedan om hur du skaffar ett vaccinationsbevis.

 • Läs informationen på e-hälsomyndighetens webbplats – svar på vanliga frågor om vaccinationsbevis.
 • Du behöver vara fullvaccinerad med godkända vaccin enligt Folkhälsomyndighetens föreskrifter: två doser av Comirnaty (Pfizer/BioNTech), Spikevax (Moderna), Vaxzevria (AstraZeneca) eller en dos av Covid-19 Vaccine (Janssen). Det ska ha gått minst 14 dagar sedan din sista vaccinationsdos (gäller ej boosterdos).
 • Vi accepterar EU Digital COVID Certificates/EU:s digitala covidbevis. Läs mer om vilka länder det gäller här.
 • Intyg om genomgången infektion och negativt covidtest gäller ej som bevis.
 • Det vaccinationskort du får efter tagen vaccination gäller ej som bevis.
 • Följande ID-handlingar är giltiga: Svenskt vanligt pass (provisoriskt pass är inte giltigt som legitimation), Svenskt nationellt id-kort, Svenskt körkort, Svenskt SIS-märkt id-kort, Identitetskort för folkbokförda i Sverige, Utländskt nationellt ID-kort utfärdat i länder inom Schengenområdet samt Utländskt EU-pass.
 • Mobilt bank-id gäller ej som legitimation.
 • Om du av medicinska skäl inte kan vaccinera dig och vill besöka våra evenemang behöver du visa upp ett läkarintyg istället.

Hur skaffar jag vaccinationsbevis?

 • Vaccinationsbevis kan hämtas med hjälp av e-legitimation på webbplatsen covidbevis.se
 • Vaccinationsbevis kan beställas utan e-legitimation med hjälp av en blankett på E-hälsomyndighetens webbplats. Räkna med viss handläggningstid.
 • Information om vaccinering finns på 1177.se
 • Kontrollera att ditt vaccinationsbevis inte gått ut innan du besöker oss. Du kan alltid förnya ditt vaccinationsbevis på covidbevis.se och behöver inte vänta tills giltighetstiden gått ut.

Jag är inte vaccinerad eller har inte rätt till ett vaccinationsbevis, vad gäller för mig?

 • Har du köpt din biljett före 1 december 2021 och saknar vaccinationsbevis, kan du få pengarna tillbaka.
 • Har du köpt din biljett efter den 1 december 2021 och saknar vaccinationsbevis, kan vi erbjuda dig presentkort.
 • Vänligen kontakta oss senast en timme före konsertstart på biljettkontoret.berwaldhallen@sverigesradio.se. Uppge för- och efternamn, ordernummer samt antalet biljetter du vill återlösa.

Jag är under 18 år och har inget vaccinationsbevis, vad gäller för mig?

 • Är du under 18 år behöver du i nuläget inte uppvisa något vaccinationsbevis när du besöker oss. Åldersgränsen är bestämd av regeringen och kan komma att förändras.
 • Besökare i åldern 15-18 ska kunna intyga sin ålder.

SCENKONST MED OMTANKE

Läs mer om Svensk Scenkonsts arbete för säkra evenemang: Scenkonst med omtanke.