arrow

MAJA FRANCIS & ANNA TERNHEIMS NASHVILLE

Anna Ternheim och Maja Francis fann varandra under Så mycket bättre 2022 och hittade gemensamma beröringspunkter i sina musikaliska resor. Båda har bott i och spelat in skivor i Nashville, staden som är känd som countrymusikens hem. I denna konsert varvas deras egna låtar med höjdpunkter från den klassiska countryrepertoaren, med fokus på genrens anrika och viktiga berättartradition.


SVERIGES RADIOS SYMFONIORKESTER dot 2023/2024
Skriv ut

Medverkande

 

&

Sveriges Radios Symfoniorkester, Radiosymfonikerna, är kända som en av Europas mest allsidiga orkestrar. De har en bred och spännande repertoar och ligger hela tiden i framkant. Orkestern har mottagit ett flertal utmärkelser och uppskattas för sin stora musikaliska bredd, men även för sina samarbeten med världens främsta kompositörer, dirigenter och solister.

Radiosymfonikerna har sedan 1979 varit knutna till Sveriges Radios konserthus Berwaldhallen. Förutom publiken på plats i Berwaldhallen, når orkestern många lyssnare via radion och digitala medier, samt genom sitt samarbete med EBU. Konserter strömmas även regelbundet via Berwaldhallen Play och sänds av Sveriges Television, vilket ger publiken ännu fler möjligheter att njuta av en av världens främsta orkestrar.

”Orkestern känner stor ödmjukhet inför musiken och har en underbar känsla för musikalisk inlevelse och kreativitet”, enligt Daniel Harding, Radiosymfonikernas chefsdirigent sedan 2007. ”Jag har aldrig dirigerat en konsert där orkestern inte har spelat med livet som insats!”

Radioorkestern grundades för första gången 1925 i samband med de första radioutsändningarna i Sverige. Sveriges Radios Symfoniorkester fick sitt nuvarande namn 1967. Orkestern har under åren haft flera framstående chefsdirigenter. Två av dem, Herbert Blomstedt och Esa-Pekka Salonen, har senare utnämnts till hedersdirigenter.

&

Erik Arvinder är violinist, arrangör och dirigent. Han har varit medlem av Kungliga Filharmonikerna samt verkat som konsertmästare i flertalet svenska orkestrar. Erik är grundare av Stockholm Studio Orchestra som i snart två decennier medverkat på över tusen inspelningar med den internationella artisteliten.

Anna Ternheim avbröt arkitektstudier vid Kungliga Tekniska Högskolan 2004 och gav ut sitt första, mycket väl mottagna album Somebody Outside. Debuten ledde till att hon året därpå vann både P3 Guld-pris och en Grammis i kategorin Bästa nykomling. Ternheim är flerfaldig Grammis-vinnare, bland annat för Bästa kvinnliga artist och Bästa textförfattare, har gjort musik till flera tv-serier och långfilmer och uppträdde 2015 vid Nobelfesten i Stockholms stadshus.

Med en fot i skandinavisk pop och den andra i amerikansk country har Maja Francis etablerat sig som en unik svensk artist och låtskrivare. Efter en succéartad medverkan i 2023 års upplaga av Så mycket bättre släppte hon kritikerrosade tolkningar av Anna Ternheim, Molly Hammar, Lasse Stefanz och Nordman. Samma år åkte hon som speciell gästartist på Europaturné med First Aid Kit, och därefter på sin första egna, mycket framgångsrika turné.

Maja Francis debutalbum A Pink Soft Mess från 2021, som hon producerat tillsammans med Johannes Runemark och David Wikberg, hyllades av svensk och internationell press och nominerades 2022 till både Grammis, P3 Guld, Manifestgalan och Nordic Music Awards.