arrow

Den biologiska mångfalden och våra osynliga hjältar

aug.

29

Tisdag 16:00

Finlandsinstitutet

Variationen av alla levande varelser på vår planet, den biologiska mångfalden, minskar med en alarmerande fart, främst på grund av mänsklig aktivitet. Ekosystemets miljontals okända hjältar spelar mycket viktiga roller för planetens välmående och mänsklighetens överlevnad är helt beroende av dem. I samband med Östersjöfestivalen ordnar Finlandsinstitutet ett samtal för att diskutera vad som egentligen krävs för att också kommande generationer ska ha ekosystem i balans.

Den 29 augusti klockan 16.00 kommer vi att få ta del av ett samtal där vi får lära oss bland annat mer om företagens roll i arbetet för bevarandet av biologisk mångfald. Vilka hinder och möjligheter har företagssektorn i arbetet och räcker det att tackla de konkreta orsakerna, som förändrad markanvändning, nedsmutsning och klimatförändringar? Hur kan företag vara drivande i förändringen och hur kan varje enskild person bidra till att säkra den biologiska mångfalden?

Efter samtalet kommer cellisten Jakob Koranyi tillsammans med dansaren Virpi Pahkinen att framföra den nyligen bortgångna finska kompositören Kaija Saariahos verk Sept Papillons (Sju fjärilar). Saariaho var mitt uppe i slutskedet av repetitionerna för premiären av operan L’Amour de Loin när hon komponerade Sept Papillons och till skillnad från L’Amour de Loin, som kretsade kring eviga frågor om kärlek, längtan och död består Sept Papillons av sju miniatyrer som alla kretsar kring samma kortlivade och sköra tema utan synlig början eller slut. Likt sju fjärilar, som för en kort tid delar med sig av sin skönhet.

Samtalet är 45 min långt.

Medverkande

Andra händelser under 29 aug 2023

  • Kaija Saariahos Sept Papillons med Jakob Koranyi och Virpi Pahkinen

    Konsert

    16:45 · Finlandsinstitutet