arrow

Marschkonsert

Garnisonsstadens marscher och byggnader.

Årets konsert kommer att bygga på marscher med anknytning till Stockholms garnison. Ciceron är Thomas Roth, 1:e intendent på Armémuseum som guidar oss bland marscher och byggnader.

Vi kommer att framföra kända klassiska marscher av Widner, Rydberg och Ericson. En och annan musikalisk överraskning kanske dyker upp.


Medverkande

 

Arméns musikkår är Försvarsmaktens största orkester. Musikkåren består av 53 heltidsanställda musiker jämte ledning. Kåren är en del av Livgardet och stationerad i Stockholm.

Arméns musikkårs storlek samt dess genrebredd gör att kåren kan hantera ett stort antal spelningar. Totalt genomförs över 200 framträdanden varje år.

Kårens huvuduppdrag är att förse statsceremonielet med musik. I statsceremonielet ingår vaktparader vid Stockholms slott, statsbesök, audienser och kungliga högtider för hovstaterna och regeringen. Kåren spelar även vid landets förband och genomför militära musikuppdrag, till exempel i samband med Försvarsmaktens utlandsmissioner i Kosovo och i Afghanistan.

På den internationella scenen har Arméns musikkår bland annat deltagit vid tattooer och musikfestivaler i Finland, Tyskland, Norge, Danmark, Frankrike och Schweiz. För övrigt bedriver Arméns Musikkår en välbesökt konsertverksamhet som är öppen för allmänheten. Repertoaren rymmer både konst- och populärmusik, från barock till nutid.

Musikkåren består av 53 professionella tillsvidareanställda musiker.

Andreas Hanson är en väletablerad konsert- och operadirigent som lett de stora svenska orkestrarna liksom gjort uppmärksammade utländska gästspel i bland annat Ryssland, England, Polen och Litauen. Han har lett flera uppsättningar på Folkoperan och Kungliga Operan, bland annat Menottis Ahmal och nattgästerna, Mozarts Figaros bröllop samt baletter som Nötknäpparen och Tillfället gör tjuven. Han debuterade 2000 som dirigent vid BBC Proms. Han är konstnärlig rådgivare för barn- och ungdomsverksamheten hos Svenska Kammarorkestern och musikdirektör vid Armens musikkår. Nyligen har han gästat såväl Norrköpings Symfoniorkester och Västerås Sinfonietta som Sönderjyllands Symfoniorkester och Kringkastingsorkestret, norska radions symfoniorkester.

Konsertlängd: 2 tim inkl. paus
Extern arrangör: Arméns Musikkår