arrow

Interplay: Rusalka – att bli människa

Konsertsäsongens första Interplay handlar om sjöjungfrun Rusalka i Antonin Dvořáks opera och tar avstamp i konserten HONECK I EFTERTANKENS TID. Vetenskapsradions Camilla Widebeck samtalar tillsammans med musikprofessorn Mattias Lundberg och etologen Johan Lind om det unikt mänskliga. Vilka är människans mest utmärkande egenskaper? Och hur förstärker musiken vår känsla av vilka vi är?

Sjöjungfrun Rusalka i Dvořáks opera, ett naturväsen osynlig för våra ögon, har förälskat sig i en människoprins. Hon längtar efter att få uppleva den mänskliga kärleken, och för att uppfylla sin dröm om att bli människa går hon med på villkoret: att bli stum. Kärleken visar sig dock vara svekfull och människovärlden ger henne inte vad hon längtar efter. Prinsen sviker Rusalka och när han till slut ångrar sig är det för sent.

Vill du gå på den efterföljande konserten HONECK I EFTERTANKENS TID köper du din biljett som vanligt under biljetter. Om du är under 23 år finns möjlighet att få gå gratis på den efterföljande konserten. Läs mer om hur du bokar din biljett på Moment 23.

En kortare version av seminariet sänds i P1 Vetandets värld.


Pågår mellan kl 17:30-18:20.

Läs mer om Interplay här

OBS – fri entré, dock behövs biljett för entré i salen.