arrow

FÖRHANDSTITT I BERWALDHALLENS KONSERTPROGRAM VÅREN 2022 – BILJETTSLÄPP 24 NOVEMBER

Den 24 november kl. 12.00 släpper vi vårens konsertprogram och konsertserier med Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören till försäljning. På programmet står klassiska mästerverk, ett och annat uruppförande, topplistehits från förr och barnkonserter för de yngsta besökarna.

Du får bland annat möta cellisten Truls Mørk, pianisterna Víkingur Ólafsson, Jonathan Biss och Nikolai Lugansky, violinisten Joshua Bell och en av världens främsta trumpetare, Håkan Hardenberger. Herbert Blomstedt och Sofi Jeannin firar Ingvar Lidholms 100-årsjubileum i två konserter. Daniel Harding är tillbaka med Brahms fyra symfonier och Radiokören möter Kaspars Putniņš, Peter Dijkstra, Martina Batic och Tõnu Kaljuste. Dessutom bjuder P4 Plus och Radiosymfonikerna på gala tillsammans med Anders Berglund, Tommy Nilsson och Charlotte Perrelli.

Här bjuder vi på en förhandstitt i vårens konsertprogram!


KONSERTPROGRAM I NOVEMBER OCH DECEMBER

November och december i Berwaldhallen inbjuder till många tillfällen lysa upp höstmörkret med såväl älskade klassiker som jazz och musik för de allra yngsta. Såklart bjuder vi också på julstämning med våra traditionsenliga lucia- och julkonserter.

Se alla konsertprogram och köp din biljett här

Efter höstlovet inleder efterfrågade dirigenten Anja Bihlmaier med rysk musik från olika sekler tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester. Tjajkovskijs mäktiga femte symfoni från 1800-talets slut möter Galina Ustvolskajas Orkestersvit från slutet av 1950-talet i en konsert med den ryska metropolen Sankt Petersburg som utgångspunkt.

När Radiokören sjunger samtida körmusik under ledning av innovative dirigenten Donald Nally förflyttar vi oss i stället västerut. Stycken av fem spännande amerikanska tonsättare står på programmet i en konsert som belyser exilen ur olika perspektiv. Radiokörens andra konsert under hösten äger rum i Engelbrektskyrkan. Schumanns romantiska klanger möter där Toshio Hosokawas minimalism i ett program lett av chefsdirigent Kaspars Putniņš.

Barnen är alltid välkomna till Berwaldhallen. Extra väl emottagna blir de under vår Sing along, då Radiokörens Johan Pejler är allsångsledare och Sollentuna musikklasser backar upp publiken i sångerna som handlar om djur i skogen, i havet och på bondgården.

Chefsdirigent Daniel Harding är tillbaka med två Mahler-program. Vi får höra internationellt hyllade barytonen Christian Gerhaher sjunga Mahlers Des Knaben Wunderhorn och Dvoráks Bibliska sånger. Dessutom får vi höra svenska sopranen Johanna Wallroth i Mahlers fjärde symfoni.

Jazznestorn Georg Riedel medverkar själv som både dirigent och kompositör då Ekdahl/Bagge Big Band hyllar honom i en storslagen konsert med dottern Sarah Riedel som solist. Vi vågar utlova en svängig, underhållande och kärleksfull kväll med hela Sveriges jazzelit på scenen.

När julen nalkas bjuder Berwaldhallen på flera tillfällen att komma i stämning. Först ut är Nils Landgren som med sina bästa musikervänner kastar loss i en skön mix av julörhängen. Så firas Lucia med Sofia Karlsson och Nacka musikklasser och vid Berwaldhallens traditionella julkonsert bjuder dirigent Olof Boman, Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören in till en stämningsfull kväll med det mesta ur julrepertoaren. Lyxigt och sprakande blir det också vid vår Trettondagskonsert som innehåller massor av värmande musik och gnistrande solister.

Väl mött i Berwaldhallen!

Nyhetsbrev

Prenumerera på Berwaldhallens nyhetsbrev med kommande konserter, evenemang och erbjudanden för Berwaldhallen, Sveriges Radios Symfoniorkester, Radiokören och Östersjöfestivalen.