arrow

Viking Barokk

Barn och ungdomar spelar tillsammans med de främsta barockensemblerna i Norden under namnet Viking Barokk. Hör folkmusik från Sverige, Norge, Finland och Island, samt välkända barockklassiker som Teleman, Rameau, Roman, Lully, Vivaldi och Purcell. Presentatör är komikern och skådespelaren Jouni Bäckström.

Hålltider för Viking Barokk
15.00-15:30 Konsert med musikskolebarn tillsammans med Drottningholms Barockensemble och gäster, OBS – fri placering i salen.
15:30-16:45 Dans, sång och bildutställning tillsammans med gitarr-, blås- och slagverksensembler i Berwaldhallens foajé.
17:00-18:45 Konsert

Läs hela programmet här

Viking Barokk är ett samnordiskt evenemang med barn och ungdomar där barockmusik är den gemensamma nämnaren, kombinerat med folkmusik från de nordiska länderna. Vid konserten i Berwaldhallen spelar Nordens främsta barockensembler tillsammans med barn och ungdomar från respektive land. Konserterna görs i samarbete med musikskolor från de nordiska länderna, för Sveriges del med elever från Nacka Musikskola och Solna Kulturskola, inklusive dansare. Projektet blandar olika konstformer som teater, musik, dans och bild. Dagen inleds kl 15:00 med en konsert med musikskolebarn tillsammans med Drottningholms Barockensemble och gästande ensembler. Därefter följer ett evenemang i Berwaldhallens foajé med dans, sång och bildutställning tillsammans med gitarr-, blås- och slagverksensembler. Dagen avslutas med en stor konsert där de professionella ensemblerna spelar tillsammans med ungdomarna.


För att delta i något eller alla evenemang under dagen behöver du köpa en biljett oavsett val. På biljetten står det starttid kl 17:00, vilket är till konserten med start kl 17:00 där man köper biljett med specifik placering i salen. Evenemangen startar dock från kl 15:00 för den som vill lyssna till musikskolebarnen samt vara med på evenemangen i foajén. Se hålltider högst upp på sidan.

Konserten görs i samarbete mellan Berwaldhallen, Drottningholms Barockensemble och Concerto Grosso-Viking Barokk.