arrow

VÅRKONSERT MED ORPHEI DRÄNGAR OCH UPPSALA BLÅSARSYMFONIKER

Orphei Drängar och Uppsala Blåsarsymfoniker bjuder in till vårkonsert med ett spännande program! Vid detta samarbete – som äger rum för första gången – ser vi fram emot att musicera tillsammans. Vi ser också fram emot att ge er i publiken en konstnärlig upplevelse med både igenkänning och nya musikaliska bekantskaper.

Vid detta samarbete – som äger rum för första gången – ser vi fram emot att musicera tillsammans. Vi ser också fram emot att ge er i publiken en konstnärlig upplevelse med både igenkänning och nya musikaliska bekantskaper.

Orphei Drängar anses som en av världens främsta manskörer. Genom att alltid eftersträva högsta möjliga kvalitet, samarbeta med de bästa solisterna, dirigenterna och orkestrarna, och regelbundet beställa nyskriven musik vill OD gå i bräschen för manskörssångens utveckling i Sverige och världen.

Uppsala Blåsarsymfoniker är en av Sveriges främsta blåsorkestrar och har sedan starten i början på 2000-talet verkat inom den rika svenska blåsmusiktraditionen. Orkestern lägger stor vikt vid att framföra originalverk för blåsorkester med ett modernt sound men trivs minst lika bra inom den klassiska blåsmusikrepertoaren. Under de senaste åren har orkestern tävlat med stor framgång och har vunnit SM ett flertal gånger samt representerar Sverige i både EM och VM för blåsmusik.

Uppsala Blåsarsymfoniker och OD gör tillsammans ett uruppförande signerat den brittiske tonsättaren Philip Sparke till text av Edith Södergran. Sparke har med dikten Höstens sista blomma (i dess engelska översättning The last flower of autumn) skapat ett lyriskt och vackert verk. Dessutom bjuds ni på ett par kända operakörer, där blåsorkesterns och körens klangliga prakt och storslagna uttryck står i fokus.

OD:s repertoar sträcker sig som brukligt vid vårkonserten från den romantiska musiken till 1900-talets portalstycken, och i tillägg ett knippe vårsånger för att hylla den annalkande vackra våren.

Vi hälsar er varmt välkomna till en musikaliskt innehållsrik vårkonsert!

Konserten genomförs med stöd av: Världsklass Uppsala, Uppsala Kommun, Musik i Uppland & Kulturens


Konsertlängd: 2 tim 10 min inkl. paus

Extern arrangör: Sångsällskapet Orphei Drängar