arrow

Syd Barrett: The Summer of Love

En symfoni med psykadeliska inslag, berättad av dramatikern David Gale, en barndomsvän till Syd. Berättelsen berör Barretts kärlek, liv, musik och konst, men också den mörka sidan – med musik från hans två soloskivor tolkade av Men On The Border och arrangerade för Sandvikens Symfoniorkester. Musikaliska gäster inkluderar Janne Schaffer samt Jan Stumsner och Peter Holmstedt (P-Floyd). Den ursprunglige ljusteknikern för Pink Floyd, Peter Wynne Willson, kommer att lysa upp Berwaldhallen som aldrig förr med det ”liquid light” som en gång gjorde att han sågs som bandets femte medlem.

Syd Barrett: The Summer of Love är baserad på Syd Barretts liv före, under och efter hans tid i ett av världens största rockband, Pink Floyd. Berättelsen berättas av dramatikern David Gale, en barndomsvän till Syd som delade rum med honom när de båda flyttade från Cambridge till London i mitten av 1960-talet. Musiken inkluderar tolkningar från Barretts solokarriär och utvalda tidiga Pink Floyd-låtar. 2020 är också ett jubileumsår eftersom det nu är 50 år sedan båda Barretts soloalbum släpptes (1970).

Visuellt kommer showen också att vara en bra bit över det normala. Ljusdesigner Peter Wynne Willson kommer att transportera sin liquid light ljusshow från London till Stockholm för att lysa upp Berwaldhallen. Wynne Willson skapade liquid light ursprungligen för Pink Floyd 1967 och turnerade med dem i flera år. Under senare år turnerade han igen med Pink Floyd under turnén “The Division Bell” och har också arbetat med U2, Roger Waters och många andra.

Showen har framförts två gånger tidigare, båda gångerna under 2016. Först i Sandviken och sedan i Barretts hemstad Cambridge i England, vid Corn Exchange där Syd Barrett gjorde sina sista framträdanden någonsin 1972. Barrett hedrades av staden Cambridge 2016, i samband med föreställningen där, 10 år efter sin död. De symfoniska arrangemangen är skrivna av Tomas Agnas och Bertil Fält.


Medverkande

 

Men On The Border startades 2011 och den första skivan ”Shine!” släpptes 2012 och bestod helt och hållet av tolkningar av Syd Barretts solo-låtar. Den har följts av många fler inspelningar och skivan Blackbird kommer att släppas i juni i år. Nuvarande bandmedlemmar är Göran Nyström, Phil Etheridge, Odd Westby och Michael Wahlin. I Berwaldhallen kommer Amanda Örtenhag också att medverka i bandet.

David Gale berättade ”The Summer of Love” vid konserter med Men On The Border och Sandvikens symfoniorkester 2016. David är både en teaterregissör och dramatiker och turnerade med sin egen teatergrupp, Lumiere & Son i mer än 20 år.

Janne Schaffer är en svensk gitarrikon och kanske bäst känd för sitt arbete med ABBA, men även Ted Gärdestad och Electric Banana Band. Han har också spelat med artister som Bob Marley, Johnny Nash, Art Farmer och Tony Williams. Han spelade också vid Montreux Jazz Festival 1977.

Peter Wynne Willson är en internationellt erkänd ljusdesigner och uppfinnare. Han arbetade med Pink Floyd mellan 1966 och 1968 när han skapade banbrytande ljus-shower för legendariska föreställningar vid till exempel UFO och The Roundhouse.

Sandvikens Symfoniorkester har spelat sedan 1934, i samarbeten med svensk artistelit såsom Lill Lindfors, Tommy Körberg och Tomas Ledin. Bland dess många dirigenter kan nämnas Anders Berglund. Orkesterns ledord är Glädje, Kvalitet och Målmedvetenhet.

Två av P-Floyds stjärnor, Jan Stumsner och Peter Holmstedt, har gästat vid tidigare produktioner och Men On The Border har även stöttat P-Floyd vid flera tillfällen. Det som skiljer P-Floyd från andra tributeband är moderna och nyskapande tolkningar, samtidigt som man behåller själen och essensen i låtskatten som gjorde Pink Floyd till ett av musikhistoriens största och mest inflytelserika band.

 

Två av P-Floyds stjärnor, Jan Stumsner och Peter Holmstedt, har gästat vid tidigare produktioner och Men On The Border har även stöttat P-Floyd vid flera tillfällen. Det som skiljer P-Floyd från andra tributeband är moderna och nyskapande tolkningar, samtidigt som man behåller själen och essensen i låtskatten som gjorde Pink Floyd till ett av musikhistoriens största och mest inflytelserika band.

Konsertlängd: 2 tim 20 min inklusive paus
Extern arrangör: Men On the Border