arrow

SING ALONG FÖR STORA OCH SMÅ

Rädslan för att vara ensam i skogen, längtan efter den man saknar, trygghet i sällskap med någon man tycker om. I sångernas värld är det lätt för alla att känna igen sig. Då Radiokörens Johan Pejler än en gång bjuder in till sing along i Berwaldhallen tillsammans med Adolf Fredriks musikklasser i Farsta blir det en resa i känslornas värld. Med kända låtar som Mors lilla Olle, Nicko Ticko Tinn, Vem kan segla och Bamsevisan växlar det snabbt mellan känslouttrycken. Säkert kan många barn övertygande stämma in i Jojje Wadenius Jag vill ha en hund eller Nils Karlsson Pysslings låt om vänskap, Vad det är bra att jag har dig. Självklart handlar det om kärlek också, i låtar som Blommor och kärlek och Låt kärleken komma in. Efter denna samling lustfyllda visor är det till sist lätt att med övertygelse stämma in i Baloos låt Var nöjd med allt som livet ger.


Medverkande

 

Adolf Fredriks musikklasser är en grundskola med körprofil i Stockholm med undervisning från årskurs fyra till nio. Efter sex år på skolan har eleverna genom regelbundna sång- och teorilektioner fått med sig fördjupade kunskaper i sång och musik, utöver vad som ingår i grundskolans läroplan.

Skolan är sedan 1939 en sång- och körskola som har ett stort renommé såväl i Sverige som utomlands. Den omfattande musikundervisningen gör att skolans elever deltar såväl i det vanliga skolarbetet som i en musikverksamhet som sträcker sig utanför klassrummet med regelbundna konserter liksom internationella samarbeten med körer, musikskolor och musikcenter runt om i världen.

Skolan ligger i Farsta som en del av Farsta grundskola.

Johan Pejler är sångare i Radiokören sedan 1990. Johan har även ofta framträtt som solist och conferencier i samband med Radiokörens konserter. Han frilansar också som sångsolist, komponerar och arrangerar. Vid sidan av sången undervisar han och arbetar som musikterapeut.

Passar åldern 3-8 år. PROGRAM: G & G ROSÉN: Hej-på-dig-sång A TEGNÉR: Mors lilla Olle B RING: Ingenting A BERGLUND, A LINDGREN: Vad det är bra K BRODIN, L HELLSING: Nicko Ticko Tinn (TRAD) Vem kan segla G RIEDEL, A LINDGREN: Vem är inte rädd ibland? G WADÉNIUS, B LINDGREN: Jag vill ha en hund O ADOLPHSON, B WOLGERS: Det gåtfulla folket B SUNDBLAD, G LINDE: Den olydiga ballongen K BRODIN, L HELLSING: Det var så roligt G RIEDEL, A LINDGREN: Världens bästa Karlsson S CARLBERG, R ANDRÉASSON: Bamse MONA & MASTIFF: Jag är låg G BORNEMARK: Sudda Sudda E JOHN, T RICE: Hakuna Matata E J KRISTEBERG, A ANDERSÉN: Blommor och kärlek (TRAD) Låt kärleken komma in T GILKYSON: Var nöjd med allt som livet ger