arrow

SING ALONG FÖR STORA OCH SMÅ 2022

Rädslan för att vara ensam i skogen, längtan efter den man saknar, trygghet i sällskap med någon man tycker om. I sångernas värld är det lätt för alla att känna igen sig. Då Radiokörens Johan Pejler än en gång bjuder in till sing along i Berwaldhallen tillsammans med Adolf Fredriks musikklasser i Farsta blir det en resa i känslornas värld. Med kända låtar som Mors lilla Olle, Nicko Ticko Tinn, Vem kan segla och Bamsevisan växlar det snabbt mellan känslouttrycken. Säkert kan många barn övertygande stämma in i Jojje Wadenius Jag vill ha en hund eller Nils Karlsson Pysslings låt om vänskap, Vad det är bra att jag har dig. Självklart handlar det om kärlek också, i låtar som Blommor och kärlek och Låt kärleken komma in. Efter denna samling lustfyllda visor är det till sist lätt att med övertygelse stämma in i Baloos låt Var nöjd med allt som livet ger.


Medverkande

 

Adolf Fredriks musikklasser är en grundskola med körprofil i Stockholm med undervisning från årskurs fyra till nio. Efter sex år på skolan har eleverna genom regelbundna sång- och teorilektioner fått med sig fördjupade kunskaper i sång och musik, utöver vad som ingår i grundskolans läroplan.

Skolan är sedan 1939 en sång- och körskola som har ett stort renommé såväl i Sverige som utomlands. Den omfattande musikundervisningen gör att skolans elever deltar såväl i det vanliga skolarbetet som i en musikverksamhet som sträcker sig utanför klassrummet med regelbundna konserter liksom internationella samarbeten med körer, musikskolor och musikcenter runt om i världen.

Skolan ligger i Farsta som en del av Farsta grundskola.

&

Johan Pejler är medlem i Radiokören sedan 1990. Han har även ofta framträtt som solist med Radiokören och som konferencier under körens konserter. Han frilansar också som sångsolist, samt komponerar och arrangerar musik. Vid sidan av sången undervisar han och arbetar som musikterapeut

Bengt Eklund är utbildad vid Kungliga musikhögskolan och har varit medlem i Radiokören sedan 1996. Han är också sedan 2004 verksam som organist och körledare i Engelbrektskyrkan i Stockholm.

Passar åldern 3-8 år.

PROGRAM:

G & G ROSÉN: Hej-på-dig-sång
A TEGNÉR: Mors lilla Olle
B RING: Ingenting
A BERGLUND, A LINDGREN: Vad det är bra
K BRODIN, L HELLSING: Nicko Ticko Tinn
(TRAD) Vem kan segla
G RIEDEL, A LINDGREN: Vem är inte rädd ibland?
G WADÉNIUS, B LINDGREN: Jag vill ha en hund
O ADOLPHSON, B WOLGERS: Det gåtfulla folket
B SUNDBLAD, G LINDE: Den olydiga ballongen
K BRODIN, L HELLSING: Det var så roligt
G RIEDEL, A LINDGREN: Världens bästa Karlsson
S CARLBERG, R ANDRÉASSON: Bamse
MONA & MASTIFF: Jag är låg
G BORNEMARK: Sudda Sudda
E JOHN, T RICE: Hakuna Matata
E J KRISTEBERG, A ANDERSÉN: Blommor och kärlek
(TRAD) Låt kärleken komma in
T GILKYSON: Var nöjd med allt som livet ger