arrow

SING-ALONG FÖR STORA OCH SMÅ

Kom och fyll Berwaldhallen med musik- och sångarglädje tillsammans med Täby Musikklasser, dirigent Gitte Littwold, allsångsledare Johan Pejler och musiker ur Sveriges Radios Symfoniorkester. Temat för dagen är känslor och alla är välkomna till denna sing-along-föreställning för hela familjen!

 


Medverkande

 

Täby Musikklasser grundades 1984 och är en musikskola med inriktning på körsång. Musikklasserna är kommunala grundskoleklasser med utökad musikundervisning. Varje år antas en klass i årskurs 4 med 30 elever som går tillsammans från årskurs 4-9 i grundskolan. Körsången är grunden i undervisningen. Den utgår från den svenska körtraditionen och varje klass är en kör. Repertoaren är bred; klassiska körverk, folkmusik, jazz, pop, opera, musikal och nyskriven modern musik.

Gitte Littwold har arbetat som musiklärare i Täby Musikklasser i mer än 30 år. Med stort engagemang och lust utvecklar hon och hennes kollegor musikklassernas metodik och konsertverksamhet. 2007 tilldelades Täby Musikklassers musiklärare Täby kommuns kulturpris för deras mångåriga insatser för kommunens barn- och ungdomsmusik.

&

Johan Pejler är medlem i Radiokören sedan 1990. Han har även ofta framträtt som solist med Radiokören och som konferencier under körens konserter. Han frilansar också som sångsolist, samt komponerar och arrangerar musik. Vid sidan av sången undervisar han och arbetar som musikterapeut

Bengt Eklund är utbildad vid Kungliga musikhögskolan och har varit medlem i Radiokören sedan 1996. Han är också sedan 2004 verksam som organist och körledare i Engelbrektskyrkan i Stockholm.

Violinisten Veronika Novotná är sedan 2010 anställd i Sveriges Radios Symfoniorkester. Tidigare var hon vice konsertmästare i Tjeckiens nationella symfoniorkester och innan dess konsertmästare och solist i Tjeckiska kammarfilharmonikerna. Med Tjeckiens nationella symfoniorkester har hon turnerat runt i Europa och Japan och gjort ett stort antal inspelningar av såväl klassisk musik som filmmusik. Hon har arbetat med dirigenter som Riccardo Muti, Herbert Blomstedt, Esa-Pekka Salonen och Daniel Harding. Hon har studerat för lärare som Jan Drha och David Nečas och tog 2001 en masterexamen i musik vid konservatoriet i České Budějovice. Hon spelar på en Vladimír Pilař, 1987.

Ungefärlig konsertlängd: 1 tim

Program:

Tänk att du är du – P Gunnarsson
Ingenting – B Ring
Ekorr’n satt i granen – A Tegnér
Hajarna – Trad
Ont i magen – A Almqvist
Bockarna Bruse – Trad/A Höglund
Vem kan segla – Trad
Jag är låg – Mona & Mastiff
Sudda sudda – G Bornemark
Den olydiga ballongen -B Sundblad/G Linde
Blommig falukorv – H Alfredson
Gå i solen – G Bornemark
Det var så roligt – K Brodin/L Hellsing
Honky Tonk – Trad
Jag blir så glad när jag ser dig – Trad
Klappa händerna – J och T Wieslander
Låt kärleken komma in – Trad
Var nöjd med allt som livet ger – T Gilkyson