arrow

SING ALONG FÖR STORA OCH SMÅ 2021

Sing along för stora och små! Stäm upp i kända och omtyckta barnvisor tillsammans med Sollentuna musikklasser och allsångsledare Johan Pejler, som också arrangerar musiken. Vi sjunger om snälla björnar i skogen, hungriga hajar i havet och söta katter som bor på en bondgård. Dessutom får vi stifta bekantskap med ulliga lamm och klättermöss.


Medverkande

 

Sollentuna musikklasser är en grundskola med musikinriktning där varje klass bildar en egen kör. Grunden för skolan är den svenska körtraditionen som består av både sakral och profan repertoar. Skolan arbetar med ett brett musikinnehåll och vill ge kunskap om och bereda intresse för olika musikgenrer. Eleverna konserterar i skolans aula, i större och mindre konsertsalar i Stockholmsområdet samt i kyrkor i och runt Sollentuna. I musikämnet arbetar skolan framför allt med körsång men musikteori och musikhistoria ingår också. Utbildningen strävar efter att ge eleverna en god röstutveckling, ett brett musikaliskt kunnande och ett öppet sinne för musik.

&

Johan Pejler är medlem i Radiokören sedan 1990. Han har även ofta framträtt som solist med Radiokören och som konferencier under körens konserter. Han frilansar också som sångsolist, samt komponerar och arrangerar musik. Vid sidan av sången undervisar han och arbetar som musikterapeut

Bengt Rosengren är solooboist i Sveriges Radios Symfoniorkester sedan 1983. Han har återkommande framträtt som solist med orkestern, bland annat i Richard Strauss, Wolfgang Amadeus Mozarts samt Bohuslav Martinůs respektive oboekonserter, liksom i Esa-Pekka Salonens Mimo II. Han tjänstgjorde som solooboist i Stockholms Nya Kammarorkester till dess orkestern upphörde 2019. Även med dem uppträdde han som solist flera gånger, bland annat med Arne Nordheims oboekonsert Boomerang i New York, samt under flera av Stockholms Konserthus tonsättarfestivaler, där han bland annat spelat Witold Lutosławskis Dubbelkonsert för oboe och harpa i närvaro av tonsättaren. Lutosławskis dubbelkonsert spelade han även i Berwaldhallen 2021 tillsammans med Lisa Viguier Vallgårda under ledning av Daniel Harding.

Han är en flitig kammarmusiker, medlem i blåskvintetten Amadé och finns representerad i ett stort antal skiv- och radioinspelningar både som solist och som kammarmusiker. 2009 blev Rosengren inbjuden att vara solooboist i World Orchestra for Peace, en orkester bestående av världens främsta orkestermusiker under ledning av Valery Gergiev. Han är lektor och huvudlärare i oboe på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, där han även undervisar i kammarmusik och orkesterspel.

Johanna Sjunnesson har sedan 1999 sin hemvist som cellist i Sveriges Radios Symfoniorkester och rör sig även vant bortom orkestermusikens gränser. Som solist har hon framträtt i Berwaldhallen, på Konserthuset, Cirkus och i Blå hallen, på Grammisgalan och Polarprisbanketten, där hon framträtt med egenkomponerad musik.

I sina egna kompositioner inspireras Johanna av olika genrer, från från barock och klassisk musik till ambient och electronica. Hennes musik har spelats i både radio och tv, och hösten 2023 släpps en skiva med musik för solocello och en i ambient-stil inspelad med Islandsbaserade Mikael Lind. Lind medverkar även på EP:n Celistial släppt 2021, där Johanna tolkar musik av bland andra Marin Marais, Henry Purcell och Johann Sebastian Bach.

Johanna Sjunnesson studerade vid Kungliga Musikhögskolan för Elemér Lavotha, samt utomlands genom flera stora stipendier.

Även bas i Radiokören

Stefan Nymark piano är verksam både som pianist och sångare och är även han hemmahörande i Radiokören. Han studerade bl a vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och vid Manhattan School of Music, New York samt i London, Salzburg, Düsseldorf och Wien där han frilansade som ackompanjatör och instuderare vid olika operaproduktioner. Han har en mångårig erfarenhet som lied- och romansinstuderare. Stefan har i stort sätt framträtt med alla stora svenska sångare inom den genren och på CD och radio-inspelningar.

Ungefärlig konsertlängd: 1 timma

Låtlista

Opp o ner: G Riedel/A Lindgren
Bä bä vita lamm: A Tegnér
Lille katt: G Riedel/A Lindgren
Alla snubbar vill ju vara katt: A Rinker/D Denning
Tomten och haren (I ett hus vid skogens slut) : H R Palmer
Harry har hittat en hare (ramsa)
Klättermusens vaggvisa: C Hartmann/T Egner
Bockarna Bruse: Trad/A Höglund
Om det börjar regna: J och T Wieslander
Imse vimse spindel: Trad
Myggbett: H Don Lind
Hajarna: Trad
Havet är djupt: A Menken/I Forsman
Arne Alligator (Sollentuna musikklasser)
Mitt i djungeln: L Creatore/sv text M Forsberg
Farliga tigrar: G och G Rosén
Krokodilen i bilen: K Andeby/M Forsberg
Dinkeli Dunkeli Doja: K  Brodin/L Hellsing
Apans sång (Djungelboken): R Sherman/sv text M Söderhjelm