arrow

Sing Along för stora och små

Stäm upp i kända och älskade barnvisor tillsammans med dina barn eller barnbarn. Täby musikklasser och allsångsledare Johan Pejler bjuder in barn och vuxna till en värld med musik, lust och sång. Denna gång sjunger vi om troll och andra sagoväsen ibland annat Bockarna Bruse, Bolibompadrakens dans, Bamses sång och I ett hus vid skogens slut. Passar barn 3-8 år.


Medverkande

 

Täby Musikklasser grundades 1984 och är en musikskola med inriktning på körsång. Musikklasserna är kommunala grundskoleklasser med utökad musikundervisning. Varje år antas en klass i årskurs 4 med 30 elever som går tillsammans från årskurs 4-9 i grundskolan. Körsången är grunden i undervisningen. Den utgår från den svenska körtraditionen och varje klass är en kör. Repertoaren är bred; klassiska körverk, folkmusik, jazz, pop, opera, musikal och nyskriven modern musik.

Gitte Littwold har arbetat som musiklärare i Täby Musikklasser i mer än 30 år. Med stort engagemang och lust utvecklar hon och hennes kollegor musikklassernas metodik och konsertverksamhet. 2007 tilldelades Täby Musikklassers musiklärare Täby kommuns kulturpris för deras mångåriga insatser för kommunens barn- och ungdomsmusik.

&

Johan Pejler är medlem i Radiokören sedan 1990. Han har även ofta framträtt som solist med Radiokören och som konferencier under körens konserter. Han frilansar också som sångsolist, samt komponerar och arrangerar musik. Vid sidan av sången undervisar han och arbetar som musikterapeut

Bengt Eklund är utbildad vid Kungliga musikhögskolan och har varit medlem i Radiokören sedan 1996. Han är också sedan 2004 verksam som organist och körledare i Engelbrektskyrkan i Stockholm.

Hanna Matell är sedan 2018 anställd som förstaviolinist i Sveriges Radios Symfoniorkester. Dessförinnan arbetade hon i 16 år i Kungliga Filharmonikerna, även då som förstaviolinist. Hon vikarierar även som alternerande konsertmästare i andra orkestrar runt om i Sverige och spelar kammarmusik i olika konstellationer så mycket hon hinner. Hon ger privatlektioner sedan 2005 och är en av huvudlärarna på anrika Kallkursen vid Musikkonservatoriet Falun. Hon studerade först på Edsbergs Musikinstitut med professor Ulf Wallin som huvudlärare och för professor Mats Zetterqvist i kammarmusik. Därefter vidare studier på Musikhögskolan Hanns Eisler i Berlin parallellt med diplomstudier på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. På sin diplomkonsert 2002 framförde hon Bartóks Violinkonsert nr 2 med Sveriges Radios Symfoniorkester. Hon har deltagit i många mästarkurser och tilldelats flera stipendier genom åren.

Ungefärlig konsertlängd: 1 tim, ej paus

Låtlista
Opp och ner. G Riedel/A Lindgren
Tummeliten. A Tegnér
Trollringen. G Riedel/L Hellsing
Ålle-Bålle. Trad
Trollens dans. E Grieg/B Nilsson
Trollrock. G Swedrup
Här är fem små glada troll. Trad/B Nilsson
Trollmors vaggsång. M Holmberg
Törnrosa var ett vackert barn. Trad
Bolibompadrakens dans. B Palmberg
I ett hus vid skogens hus (Tomten och haren). Trad
Spindelmannen (Imse vimse spindel). Trad
De hjältemodiga. P & N Grönvall
Ett gammalt fult och elakt troll. F Körling
Flickan och trollet. S Löwenhard
Bockarna Bruse. Trad/A Höglund
Bamse. S Carlberg/R Andréasson