arrow

SING ALONG FÖR STORA OCH SMÅ 2022

Tillsammans med allsångsledaren Johan Pejler och barn från musikklasser sjunger vi om årets alla härliga årstider! Sångerna handlar om svamp och äpplen på hösten, snö och jul på vintern, blåsippor och lekfulla djur på våren. Och förstås sommarlov och frukter på sommaren!

 


Medverkande

 

Adolf Fredriks musikklasser är en grundskola med körprofil i Stockholm med undervisning från årskurs fyra till nio. Efter sex år på skolan har eleverna genom regelbundna sång- och teorilektioner fått med sig fördjupade kunskaper i sång och musik, utöver vad som ingår i grundskolans läroplan.

Skolan är sedan 1939 en sång- och körskola som har ett stort renommé såväl i Sverige som utomlands. Den omfattande musikundervisningen gör att skolans elever deltar såväl i det vanliga skolarbetet som i en musikverksamhet som sträcker sig utanför klassrummet med regelbundna konserter liksom internationella samarbeten med körer, musikskolor och musikcenter runt om i världen.

Skolan ligger i Farsta som en del av Farsta grundskola.

&

Jonatan Lönnqvist är sångare, sångpedagog och kördirigent – utbildad vid bland annat Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och som Fulbrightstipendiat vid Mannes College of Music i New York. Efter att under sex år ha jobbat som körpedagog i Västerås musikklasser är han sedan hösten 2022 anställd i Adolf Fredriks musikklasser i Farsta.

Johan Pejler är sångare i Radiokören sedan 1990. Johan har även ofta framträtt som solist och conferencier i samband med Radiokörens konserter. Han frilansar också som sångsolist, komponerar och arrangerar. Vid sidan av sången undervisar han och arbetar som musikterapeut.

Bengt Eklund är utbildad vid Kungliga musikhögskolan och har varit medlem i Radiokören sedan 1996. Han är också sedan 2004 verksam som organist och körledare i Engelbrektskyrkan i Stockholm.

Mats är född och uppvuxen i Stockholm och inledde sina musikstudier i den kommunala musikskolan. Efter ett rätt intensivt frilansande under studieåren på musikhögskolan i Stockholm arbetade Mats i Hovkapellet åren 1983-86, och är sedan 1986 klarinettist och basklarinettist i Sveriges Radios Symfoniorkester. Vid sidan av sitt Sveriges Radio engagemang är han aktiv som kammarmusiker i olika sammanhang och främst då i nutida-musikensemblen Sonanza sedan den bildades 1982. Han undervisar också i basklarinett på Musikhögskolan i Stockholm.

Ungefärlig konsertlängd: 1 tim (ingen paus)

Program, all musik i arrangemang av Johan Pejler:

Hej-på-dig-sång
Herr Kantarell
Champinjon
Zwampen
Äppelmelodin

Nej, se det snöar
Hej, mitt vinterland
Kalle Kotte
Tomtegubben hade snuva
Månadsvisan

Blåsippor
Vattenkanon
När lillan kom till jorden
Per Olssons bonnagård

Mitt Sommarlov
Myggbett
Mango mango
Idas sommarvisa
Jag gillar plommon