arrow

Niklas och Radioapan i rymden

Följ med Radioapan på riktigt apiga musikäventyr i Berwaldhallen. Utforska nya och spännande världar tillsammans med Niklas Riesbeck, Radiosymfonikerna och alla kompisar så klart.

Den radio- och ljudälskande Radioapan ger sig av långt från sin trädkoja i Sagoskogen tillsammans med Niklas Riesbeck och Radiosymfonikerna. Ackompanjerade av spännande och häftig musik från Mozart till i dag blir varje stund med Radioapan ett nytt och oförutsägbart äventyr.

PROGRAM:
1. RADIOAPANSÅNGEN
2. STRAVINSKY: FINAL HYMN ur FIREBIRD
3. T. MONNAKGOTLA: SUPERNOVA LIGHTYEARS AWAY
4. STRAUSS: AN DER SCHÖNEN BLAUEN DONAU
5. BLINKA LILLA STJÄRNA
6. MOUSSORGSKY: Del 1, The Hut On Fowl’s Legs ur TAVLOR PÅ EN UTSTÄLLNING
7. MOUSSORGSKY: BALLET OF THE UNHATCHED CHICS ur TAVLOR PÅ EN UTSTÄLLNING
8. MOUSSORGSKY: SAMUEL GOLDENBERG AND SCHMUYLE
9. HOLST: THE PLANETS ur VENUS THE BRINGER OF PEACE
10. H. ALFREDSON: JAG VILL HA BLOMMIG FALUKORV TILL LUNCH MAMMA
11. M. NORMAN: JAMES BOND THEME
12. J. WILLIAMS: STAR WARS ur MAIN TITLE
13. RADIOAPANSÅNGEN

KONSERTENS SPELLISTA FINNS HÄR


SVERIGES RADIOS SYMFONIORKESTER
Skriv ut

Medverkande

 

Sveriges Radios Symfoniorkester är känd i hela världen som en av Europas mest mångsidiga orkestrar med spännande, mångfasetterad repertoar och ständig strävan efter att bryta ny mark. Orkesterns högklassiga musicerande liksom samarbeten med världens främsta tonsättare, dirigenter och solister har belönats med otaliga priser och lovord.

Sedan 1979 är Sveriges Radios Symfoniorkesters hemmascen Berwaldhallen, Sveriges Radios konserthus. Förutom konsertpubliken når orkestern varje vecka miljontals lyssnare i etern och på webben genom Klassiska konserten i P2. Flera av orkesterns konserter visas också på Berwaldhallen Play och i Sveriges Television, vilket ger publiken ytterligare möjligheter att komma riktigt nära en av världens bästa orkestrar.

”Orkestern har en unik kombination av ödmjukhet, känslighet och musikalisk fantasi” säger Daniel Harding, orkesterns chefsdirigent sedan 2007 och de senaste åren även orkesterns konstnärlige ledare. ”Jag har aldrig haft en konsert med Radiosymfonikerna där de inte spelat som om det gällde livet!” Orkestern är också stolt över att ha Klaus Mäkelä som förste gästdirigent sedan 2018.

Den första radioorkestern bildades 1925, samma år som Radiotjänst påbörjade sina sändningar. Sveriges Radios Symfoniorkester fick sitt nuvarande namn 1967. Genom åren har orkestern haft många framstående chefsdirigenter varav två, Herbert Blomstedt och Esa-Pekka Salonen, sedermera utnämnts till orkesterns hedersdirigenter, samt Valery Gergiev som gästat orkestern åtskilliga gånger och är medgrundare av Östersjöfestivalen.

Jonas Nydesjö är en dirigent, arrangör och kompositör som skriver regelbundet för Sveriges symfoniorkestrar samt solister och artister inom klassisk musik, jazz och populärmusik. Han har skrivit musik till dansföreställningar på Malmö Opera och samarbetar med exempelvis Per Tengstrand, Ola Salo, Rigmor Gustafsson och Annika Norlin, samt orkestrar som Sveriges Radios Symfoniorkester, Norrlandsoperans Symfoniorkester, Musica Vitae, Helsingborgs symfoniorkester, TrondheimSolistene och Marinens Musikkår.

Han dirigerar inspelningar till skivor, film och tv och har arrangerat och dirigerat flera musikaler som Singin’ in the Rain och Jekyll & Hyde på Malmö Opera, Sweeney Todd på Lunds stadsteater och Ola Salos rockopera KULT som är arrangerad och orkestrerad samt, på inspelningen, dirigerad av Jonas. Hösten 2019 har han dessutom dirigerat Kurt Weills Tolvskillingsoperan på Folkoperan. Han har även spelat in albumet Borderlands med Helsingborgs symfoniorkester och bland andra Ola Salo, Frida Öhrn och Jennie Abrahamson.

Niklas Riesbeck är sedan 1999 verksam som skådespelare och sångare, och på senare år även som manusförfattare och regissör. Han har framträtt i ledande roller i exempelvis Mamma Mia!, Dåliga mänskor, Lasse-Maja-musikalen, Tintomara och Gift dig med mig lite. På film och tv har han bland annat synts i Det nya landet, Wallander: Läckan, Oskyldigt dömd, Snapphanar och barnprogrammet Piraterna. Han kan höras på skivinspelningar av bland annat Mikael Wiehes Dåliga mänskor och Mamma Mia! på svenska.

Han har även gästat flera symfoniorkestrar som både solist, regissör och manusförfattare, däribland Malmö Symfoniorkester, Gävle Symfoniorkester och Jönköpings Sinfonietta, samt Sveriges Radios Symfoniorkester för vilka han sedan många år skriver, regisserar och leder Niklas & Radioapan.

Han är även en flitigt anlitad dramapedagog. Han undervisar och ger sedan många år mästarkurser vid dansskolan Base23, på Stockholms Musikalartistutbildning och för musikalen Billy Elliot på Malmö Opera samt Kulturhuset Stadsteatern ansvarade han för de unga pojkarnas teaterutbildning.

KONSERTEN ÄR NÄSTAN UTSÅLD, MEN DET FINNS ETT FÅTAL EXTRABILJETTER TILL REDUCERAT PRIS PÅ 2:A RADENS FOND. RING 08-784 18 00 FÖR ATT BOKA.

Passar barn 3-8 år.
Ta gärna med ditt gosedjur till konserten eller köp en Radioapa på plats.
Ungefärlig konsertlängd 1 tim.
Stråkelever från orkesterskolan El Sistema Stockholm spelar i övre foajén före båda konserterna.