arrow

PIPPI LÅNGSTRUMP I BERWALDHALLEN

Nästan vad som helst kan hända när Pippi Långstrump besöker Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen! Hur går det till när Pippi möter en äkta dirigent, och kan hon få en hel orkester att somna? Dessutom finns en hel del att upptäcka om man går på sakletarjakt bland alla instrument. Fröken Prysselius hade förstås helst velat att Pippi följde med till barnhemmet, och poliskonstaplarna Kling och Klang gör sitt bästa för att hjälpa till.

Föreställningen är lämplig för barn 3–8 år.


SVERIGES RADIOS SYMFONIORKESTER

dot 2023/2024

Skriv ut

Medverkande

 

&

Sveriges Radios Symfoniorkester är en av Europas främsta och mest mångsidiga orkestrar, som har mottagit flera priser och utmärkelser och samarbetar med världens främsta kompositörer, dirigenter och solister. Orkestern turnerar regelbundet, med hyllade gästspel runt om i Europa och världen, och har en omfattande, kritikerrosad skivkatalog.

Sedan 2007 är Daniel Harding chefsdirigent för Sveriges Radios Symfoniorkester, och sedan 2019 också dess konstnärlige ledare. Hardings tjänst fortsätter till och med säsongen 2024/2025. Två av orkesterns tidigare chefsdirigenter, Herbert Blomstedt och Esa-Pekka Salonen, har utnämnts till hedersdirigenter. Båda fortsätter att göra regelbundna gästspel med orkestern.

Sveriges Radios Symfoniorkester är hela Sveriges symfoniorkester. Från sin hemmascen i Sveriges Radios konserthus Berwaldhallen når orkestern hela landet i etern och på webben genom Sveriges Radio P2. Flera av konserterna visas även på Berwaldhallen Play, i SVT och på SVT Play, samt sänds internationellt genom EBU.

&

Jonas Nydesjö har studerat komposition och arrangering vid musikhögskolan i Malmö, samt dirigering för Neil Tomson. Hans områden sträcker sig över musikal, genreöverskridande konserter, dansföreställningar, skivinspelningar och barn- och ungdomsföreställningar. Han har bland annat dirigerat uppsättningar på Folkoperan, Malmö Opera, Göteborgsoperan och Wermland Opera, samt konserter med de flesta orkestrarna i Sverige.

Tillsammans med Ola Salo skrev Jonas rockoperan Kult till Sveriges Radio. Genom åren har han samarbetat med artister som Annika Norlin, Ola Salo, Bob Hund, Håkan Hellström, Mikael Wiehe, Nina Persson, Linnea Henriksson, Lisa Miskovsky, Jakob Hellman, Moto Boy, Tingsek, Rigmor Gustafsson, Refused, Good Harvest och många andra.

Musikalartisten Ida Breimo är utbildad på musikallinjen vid Balettakademien i Göteborg. Hon har arbetat på bland annat Göteborgsoperan, Banditsagor, Lilla Beddinge Teater och Astrid Lindgrens Värld. På Cirkus Arena i Stockholm spelade hon 2022 och 2023 rollen som Pippi Långstrump i den nyskrivna cirkusmusikalen Pippi på cirkus av Björn Ulvaeus. Ida har också synts i flera dramaserier på SVT, till exempel succéserien Vår tid är nu.

Fröken Prysselius

Musikalartisten Cecilia de la Motte är utbildad vid Musikalakademien i Umeå. De senaste åren har Cecilia medverkat i flera uppsättningar på några av Sveriges mest välkända barnteaterscener såsom Astrid Lindgrens Värld, Skansen och Junibacken. Dessutom har hon turnerat med föreställningen Mio min Mio genom Folkets Hus och Parker, och jobbat bakom scenen som regiassistent och sånginstuderingsassistent. På Astrid Lindgrens Värld har Cecilia setts i rollerna Alva, Undis, Lina, Fröken Bock och fröken Prysselius. Just fröken Prysselius är en av Cecilias favoritdamer i Astrids alla böcker.

Kling

Filip Johansson är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö. Han har sedan sin examen frilansat som skådespelare på bland annat Västmanlands Teater, Borås Stadsteater, Stockholm Stadsteater och Playhouse Teater. 2010–2012 arbetade han på Astrid Lindgrens Värld som Konstapel Kling och har därefter återvänt till polisrollen titt som tätt. Just nu kan han ses som Fror i UR:s populära matematikserie Sif och Fror. Filip Johansson läser även in ljudböcker för barn och unga.

Klang

Robert Noack har arbetat som skådespelare från och till i snart 20 år. När han inte står på Berwaldhallens scen producerar han egna föreställningar eller arbetar på till exempel Kulturhuset Stadsteatern, Västmanlands Teater, Uppsala Stadsteater eller Svenska Teatern i Helsingfors. Han tycker om att skifta från det stora till det lilla och tvärtom. Efter att ha spelat Karl-Oskar i Benny Anderssons musikal Kristina från Duvemåla 2012–2015 gick han ner i en ABF-källare där han hjälp av roliga hattar lekte fram en infotainmentföreställning om alla Sveriges drottningar genom tiderna. Han tycker också om improvisation och att interagera med publiken, så håll i hatten – polishatten!

Ungefärlig konsertlängd: 1 tim

Manus och regi av Johan Briggert.
Texter till samtliga Pippi-sånger av Astrid Lindgren.
Orkesterarrangemang av Jonas Nydesjö, Jóhann G. Jóhannsson och Olov Helge.
En produktion av Teater Pegasus Produktion med stort tack till Astrid Lindgrens Värld och Astrid Lindgren AB.