arrow

P4 Plus-gala med folkkära artister

Förra årets P4 Plus-gala blev en sådan succé att en fortsättning var i det närmaste självklart. Årets konsert gästas av Lill Lindfors, Molly Hammar, Magnus Carlsson och Mikael Rickfors som tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester och dirigent Anders Berglund tar dig med på en stjärnspäckad musikalisk nostalgitripp värd att minnas.


SVERIGES RADIOS SYMFONIORKESTER

dot 2019/2020

Skriv ut

Medverkande

 

&

Sveriges Radios Symfoniorkester är en av Europas främsta och mest mångsidiga orkestrar, som har mottagit flera priser och utmärkelser och samarbetar med världens främsta kompositörer, dirigenter och solister. Orkestern turnerar regelbundet, med hyllade gästspel runt om i Europa och världen, och har en omfattande, kritikerrosad skivkatalog.

Sedan 2007 är Daniel Harding chefsdirigent för Sveriges Radios Symfoniorkester, och sedan 2019 också dess konstnärlige ledare. Hardings tjänst fortsätter till och med säsongen 2024/2025. Två av orkesterns tidigare chefsdirigenter, Herbert Blomstedt och Esa-Pekka Salonen, har utnämnts till hedersdirigenter. Båda fortsätter att göra regelbundna gästspel med orkestern.

Sveriges Radios Symfoniorkester är hela Sveriges symfoniorkester. Från sin hemmascen i Sveriges Radios konserthus Berwaldhallen når orkestern hela landet i etern och på webben genom Sveriges Radio P2. Flera av konserterna visas även på Berwaldhallen Play, i SVT och på SVT Play, samt sänds internationellt genom EBU.

&

Anders Berglund är en av Sveriges mest kända musikprofiler, framför allt som dirigent och arrangör men även som producent, musiker och kompositör. Han har medverkat i mängder av tv-program, schlagerfestivaler, krogshower, musikaler, skivproduktioner och lett Sveriges ledande orkestrar. Han har komponerat musik till filmer, tv-produktioner, radioteater och teateruppsättningar.

Han har gjort åtskilliga föreställningar på Berns salonger och Hamburger Börs med artister som Magnus & Brasse, Siw Malmkvist, After Dark och Svante Thuresson. Sedan 1980-talet har han och Robert Wells drivit det populära projektet Rhapsody in Rock som resulterat i albuminspelningar och otaliga, bejublade konserter hemma i Sverige såväl som runt om i världen.

Han har gjort återkommande gästspel i Berwaldhallen sedan 2004 då han var med och startade konsertserien Svenska stjärnor.

Lill Lindfors är en av våra mest mångfasetterade och folkkära artister med otaliga guldskivor, prisbelönade tv-shower och därtill revyer, musikaler, filmer, pjäser, till och med barnböcker. Hennes artisteri präglas av sångglädje och musikalitet. Med värme, generositet och humor har hon genom åren skapat en unik publikkontakt i framträdanden som präglas av frihet och lek, ödmjukhet och glädje. Hon utnämndes 1998 till svensk UNICEF-ambassadör och har ett brinnande engagemang för utsatta barn och för flickors utbildning i världen. Hon har på senare år gjort många jazzkonserter, bland annat med pianisten Claes Crona, och sjungit in nya tonsättningar av svensk lyrik som albumet Ett liv med dikter av Edith Södergran tonsatta av Ketil Bjørnstad. Hon är även med i kärntruppen för 1,6 miljonerklubben och hedersmedlem i Emerichfonden.

&

Molly Hammar har den senaste tiden gjort flera uppmärksammade framträdanden, som när hon sjöng Sveriges och USA:s nationalsånger inför en hockeymatch i ett fullsatt Globen, eller när hon tillsammans med Janice och Sabina Ddumba framförde hiten Feeling Good på Grammisgalan. Hon har varit verksam som låtskrivare åt andra artister i Stockholm, London och Los Angeles och dessutom släppt flera egna låtar som Shortcuts, Words och duetten Show Me med Kim Cesarion. Den hyllade ep:n Sex från 2018 har rönt stora framgångar hemma i Sverige såväl som ute i Europa och lett till bland annat ett prisat uppträdande i brittisk tv. Hon fick sitt genombrott 2011 i tv-programmet Idol och medverkade i Melodifestivalen både 2015 med I’ll Be Fine och 2016 med Hunger.

Magnus Carlsson har genom sin långa karriär etablerat sig som en av Sveriges mest folkkära artister. De fantastiska framgångarna med grupperna Barbados och Alcazar har följts av en mångfasetterad och uppmärksammad solistkarriär. Han har spelat in tre popalbum och flera framgångsrika julskivor och nominerats till en Grammis tolv gånger varav han vunnit tre. Han har varit programledare för bland annat Lilla Melodifestivalen och West End Star, jurymedlem i Dansbandskampen, medverkat i Grease på Göta Lejon i Stockholm, sjungit operett med Kjerstin Dellert, folkmusik med Åsa Jinder och Elton Johns musik till filmen Vägen till El Dorado. Han deltog senast i Melodifestivalen med Möt mig i Gamla Stan som nådde stora framgångar även i radio och topplistor samt, i teckenspråkstolkad version, nått mångmiljonpublik på internet och uppmärksammats av några av världens största tv-kanaler. Det påföljande albumet Gamla Stan sålde slut redan innan lansering.

Mikael Rickfors blev riktigt känd för den svenska publiken som soloartist, med låtar som Vingar, duetten Som stormen rider öppet hav med Susanne Alfvengren och Run Run Run från 1997 års comeback-album Happy Man Don’t Kill. 1990 bildade han tillsammans med Magnus Lindberg, Göran Lagerberg och Pugh Rogefeldt supergruppen Grymlings som spelat in tre album. Han har även varit verksam som producent åt bland andra Basse Wickman och Roger Rönning och hans låtar har spelats av andra artister som Carlos Santana, Cyndi Lauper, Percy Sledge och Jim Capaldi. Som sångare i det svenska bandet Bamboo upptäcktes han av brittiska rockgruppen The Hollies, där han var medlem i två år som sångare och låtskrivare.

Ungefärlig konsertlängd 2 tim inkl. paus