arrow

Niklas och Radioapan - Jakten på den flygande mattan

Världens apigaste trollkarlar hittar en FLYGANDE MATTA, hamnar i snöstorm, rider på en isbjörn och åker bergochdalbane-tåg.
Abra kadabra, banan och maräng – sväva i luften med gungelisväng!

Som vanligt är det Sveriges Radios Symfoniorkester och barnkonsertvärden Niklas Riesbeck som håller ihop det hela.

Lyssna på musiken här

Radioapanlåten kan ni öva på här


SVERIGES RADIOS SYMFONIORKESTER
Skriv ut

Medverkande

 

Sveriges Radios Symfoniorkester är känd i hela världen som en av Europas mest mångsidiga orkestrar med spännande, mångfasetterad repertoar och ständig strävan efter att bryta ny mark. Orkesterns högklassiga musicerande liksom samarbeten med världens främsta tonsättare, dirigenter och solister har belönats med otaliga priser och lovord.

Orkestern har en unik kombination av ödmjukhet, känslighet och musikalisk fantasi” säger Daniel Harding, orkesterns chefsdirigent sedan 2007. ”Jag har aldrig haft en konsert med Radiosymfonikerna där de inte spelat som om det gällde livet!

Den första radioorkestern bildades 1925, samma år som Radiotjänst påbörjade sina sändningar. Sedan dess har orkesterns konserter sänts i Sveriges Radio. Sveriges Radios Symfoniorkester fick sitt nuvarande namn 1967.

Genom åren har orkestern haft många framstående chefsdirigenter varav två av dem, Herbert Blomstedt och Esa-Pekka Salonen, sedermera utnämnts till orkesterns hedersdirigenter, inklusive Valery Gergiev som gästat orkestern åtskilliga gånger och är medgrundare till Östersjöfestivalen.

Andreas Hanson är en väletablerad konsert- och operadirigent som lett de stora svenska orkestrarna liksom gjort uppmärksammade utländska gästspel i bland annat Ryssland, England, Polen och Litauen. Han har lett flera uppsättningar på Folkoperan och Kungliga Operan, bland annat Menottis Ahmal och nattgästerna, Mozarts Figaros bröllop samt baletter som Nötknäpparen och Tillfället gör tjuven. Han debuterade 2000 som dirigent vid BBC Proms. Han är konstnärlig rådgivare för barn- och ungdomsverksamheten hos Svenska Kammarorkestern och musikdirektör vid Armens musikkår. Nyligen har han gästat såväl Norrköpings Symfoniorkester och Västerås Sinfonietta som Sönderjyllands Symfoniorkester och Kringkastingsorkestret, norska radions symfoniorkester.

Niklas Riesbeck är skådespelare, sångare och regissör. Efter examen vid Teaterhögskolan i Malmö 1999 har han arbetat med teater, musikteater, egna föreställningar och konserter.

Han har framträtt i ledande roller inom teater och musikal såsom Mamma Mia! – musikalen, Dåliga Mänskor, Tintomara, Lasse-Maja – musikalen, gift dig med mig lite, Jag blir nog aldrig bjuden dit igen m.fl.
På film och tv har Niklas bland annat synts i Det Nya Landet, Wallander, barnprogrammet Piraterna, Blå Ögon.
Niklas har även gästat flera konserthus, däribland Malmö Symfoniorkester, Gävle Symfoniorkester och Jönköpings Sinfonietta, där han förutom att vara solist även stått för regi och manus. Våren 2018 spelar han rollen som Roberto Rossellini i den första uppsättningen av musikalen Camera på Östgötateatern i Norrköping och Stora Teatern i Linköping.

 

 

Passar åldern 3-8 år

Ungefärlig konsertlängd 1 tim

Ta gärna med dig ditt gosedjur till konserten.

Barn från El Sistema spelar i foajén kl 11.30 och kl 13.30