arrow

MAGNUS UGGLA MED ARMÉNS MUSIKKÅR

Under tre tillfällen i januari antar Magnus Ugglas låtskatt en ny musikalisk form när Magnus, tillsammans med Arméns musikkår och dirigent/musikaliskt ansvarig Joakim Hallin, bjuder in till en unik konsertupplevelse.

”Äntligen får jag får jag gå längst fram i vaktparaden, eller stå i alla fall. Som jag har längtat! Tillsammans med Arméns musikkår skall jag inta Berwaldhallen där några av mina låtar kläs i helt ny uniform.

Med full orkester, tamburmajor och rejält med pompa och ståt blir det en oförglömlig afton. Våga missa? Tror inte det!”

– Magnus Uggla

 


Medverkande

 

Arméns musikkår är Försvarsmaktens största orkester. Musikkåren består av 53 heltidsanställda musiker jämte ledning. Kåren är en del av Livgardet och stationerad i Stockholm.

Arméns musikkårs storlek samt dess genrebredd gör att kåren kan hantera ett stort antal spelningar. Totalt genomförs över 200 framträdanden varje år.

Kårens huvuduppdrag är att förse statsceremonielet med musik. I statsceremonielet ingår vaktparader vid Stockholms slott, statsbesök, audienser och kungliga högtider för hovstaterna och regeringen. Kåren spelar även vid landets förband och genomför militära musikuppdrag, till exempel i samband med Försvarsmaktens utlandsmissioner i Kosovo och i Afghanistan.

På den internationella scenen har Arméns musikkår bland annat deltagit vid tattooer och musikfestivaler i Finland, Tyskland, Norge, Danmark, Frankrike och Schweiz. För övrigt bedriver Arméns Musikkår en välbesökt konsertverksamhet som är öppen för allmänheten. Repertoaren rymmer både konst- och populärmusik, från barock till nutid.

Musikkåren består av 53 professionella tillsvidareanställda musiker.

Ungefärlig konsertlängd: 1 tim 30 min (utan paus)

Extern arrangör: Live Nation