arrow

LUCIAKONSERT 2019

När natten går tunga fjät kring gård och stuva kommer Lucia med ljus i hår. Njut av ett klassiskt luciafirande för hela familjen. Berwaldhallen lyses upp av både stearinljus och sångarglädje i traditionella advents- och luciasånger liksom moderna favoriter. Ta en paus från vardagen och kom i fridfull helgstämning.


Medverkande

 

Nacka musikklasser erbjuder bred musikundervisning för barn i mellan- och högstadieåldern. Undervisningen är inriktad på körsång med repertoar som omfattar musik från många olika länder, epoker och stilar. Dessutom ges möjlighet till solistisk undervisning och ensemblespel genom Nacka musikskola. Nacka musikklasser ger både konserter i egen regi och deltar dessutom i större, externa konserter samt i olika radio- och tv-produktioner.

Linnékvintetten har sedan starten 1986 gått in för att förnya den svenska repertoaren för brasskvintett, vilket inneburit ett fyrtiotal uruppföranden av ny svensk musik. Ett tjugotal av dessa har Linnékvintetten själva beställt. Tonsättare som Mats Larsson Gothe, Rolf Martinsson, Karin Rehnqvist, Marie Samuelsson och Jonas Forssell har skrivit för kvintetten. Ensemblen har också fördjupat sig i sakral repertoar, vilket har resulterat i omfattande samarbeten med kyrkokörer. Bland kvintettens många uppskattade framträdanden finns sommartraditionen Tornmusik i Uppsala domkyrka där de under två veckor spelar musik från domkyrkotornen med efterföljande konsert inne i kyrkan – med nytt program varje dag. Som länsmusikensemble har de även uppdrag att medverka vid domkyrkans stora kyrkliga sammankomster samt vid universitetets högtider och andra offentliga ceremonier. Kvintetten består av Bengt Fagerström, Paul Hägglöf, Lennart Stevensson, Birgitta Lagerstedt och Alexander Skylvik.

Ungefärlig konsertlängd: 1 tim