arrow

Luciakonsert 2018

Nacka Musikklasser bjuder på ett traditionsenligt luciatåg för hela familjen tillsammans med de välkända operasångarna Hillevi Martinpelto och Carl Ackerfeldt. Konsertsalen lyses upp av både stearinljus och sångarglädje med såväl klassiska advents- och luciasånger som moderna favoriter. Ta en paus från vardagen och njut av fridfull helgstämning med klassiska och älskade körsånger.


Medverkande

 

Nacka musikklasser erbjuder bred musikundervisning för barn i mellan- och högstadieåldern. Undervisningen är inriktad på körsång med repertoar som Nacka musikklasser erbjuder bred musikundervisning för barn i mellan- och högstadieåldern. Undervisningen är inriktad på körsång med repertoar som omfattar musik från många olika länder, epoker och stilar. Dessutom ges möjlighet till solistisk undervisning och ensemblespel genom Nacka musikskola. Nacka musikklasser ger både konserter i egen regi och deltar dessutom i större, externa konserter samt i olika radio- och tv-produktioner.

Hillevi Martinpelto är en av Sveriges internationellt mest uppskattade svenska sångare. Hennes omfattande repertoar inkluderar såväl Mozart-roller som Pamina i Trollflöjten och Elettra i Idomeneo som titelrollen i Puccinis Madama Butterfly, Tatiana i Tjajkovskijs Eugen Onegin och Wagneroperor som Eva i Mästersångarna i Nürnberg och Elsa i Lohengrin. Hon framträder regelbundet i stora operastäder runt om i världen och utnämndes 2006 till Hovsångare.

Carl Ackerfeldt etablerade sig snabbt på Skandinaviens stora konsert- och operahus efter examen 2009. Nyligen har han bland annat uppträtt som Yannakos i Bohuslav Martinůs The Greek Passion, Sergeant Albert i Daniel Fjellströms Det går an, Greven i Figaros bröllop och Falke i Läderlappen. Han är även flitigt engagerad som oratoriesångare och har exempelvis Lars-Erik Larssons Förklädd gud, Mendelssohns Elias, Brahms Ein deutsches Requiem och Bachs stora passioner och oratorier på sin repertoar.

 

Ungefärlig konsertlängd 1 tim