arrow

Luciakonsert 2018

Nacka Musikklasser bjuder på ett traditionsenligt luciatåg för hela familjen tillsammans med de välkända operasångarna Hillevi Martinpelto och Carl Ackerfeldt. Konsertsalen lyses upp av både stearinljus och sångarglädje med såväl klassiska advents- och luciasånger som moderna favoriter. Ta en paus från vardagen och njut av fridfull helgstämning med klassiska och älskade körsånger.


Medverkande

 

Nacka musikklasser erbjuder bred musikundervisning för barn i mellan- och högstadieåldern. Undervisningen är inriktad på körsång med repertoar som omfattar musik från många olika länder, epoker och stilar. Dessutom ges möjlighet till solistisk undervisning och ensemblespel genom Nacka musikskola. Nacka musikklasser ger både konserter i egen regi och deltar dessutom i större, externa konserter samt i olika radio- och tv-produktioner.

Hillevi Martinpelto är en av Sveriges internationellt mest uppskattade svenska sångare. Hennes omfattande repertoar inkluderar såväl Mozart-roller som Pamina i Trollflöjten och Elettra i Idomeneo som titelrollen i Puccinis Madama Butterfly, Tatiana i Tjajkovskijs Eugen Onegin och Wagneroperor som Eva i Mästersångarna i Nürnberg och Elsa i Lohengrin. Hon framträder regelbundet i stora operastäder runt om i världen och utnämndes 2006 till Hovsångare.

Carl Ackerfeldt etablerade sig snabbt på Skandinaviens stora konsert- och operahus efter sin examen från Operahögskolan i Stockholm 2010. Under säsongen 20-21 har han bland annat kunnat ses som Rodrigo – Markis av Posa i Verdis Don Carlos på Folkoperan, som Guglielmo i Cosi fan tutte på Malmö Opera (turnéversion), som Gustav III/Stig Larsson i uruppförandet av operan Makten och Härligheten – om skandalerna inom Svenska akademien i Helsingborgs konserthus, som solist i föreställningen Nalles Jul på Malmö Live och som barytonsolist i en iscensatt version av Purcells Hail Bright Cecilia på Confidencen Opera and Music Festival, under ledning av Olof Boman. På konsertestraden har han uppträtt i diverse livestreamade evenemang; däribland som barytonsolist i Schuberts Mässa nr 2 med Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen.

 

 

 

 

Ungefärlig konsertlängd 1 tim