arrow

LUCIA MED NACKA MUSIKKLASSER 2021

Julen nalkas. Låt decembermörkret lysas upp av gnistrande musik och levande ljus när Nacka musikklasser bjuder in till en stämningsfull luciakonsert i Berwaldhallen tillsammans med folkkära sångerskan Sofia Karlsson och jazzpianisten Martin Hederos. En konsert fylld av våra mest älskade adventssånger, moderna favoriter och en stor dos fridfull julstämning.


Medverkande

 

Fyrfaldigt Grammisbelönade sångerskan, musikern och låtskrivaren Sofia Karlsson var tidigt i sin karriär medlem i folkmusikgrupperna Eter och Groupa. Hon har samarbetat med artister som Stuart Duncan, Roger Tallroth, Tony Garnier och Mike Marshall, sjungit duetter med bland andra Svante Thuresson och Rikard Wolff och uruppfört musik av bland andra Rebecka Törnqvist och Lisa Ekdahl. Sofia Karlsson spelar i hela Norden med sitt band och har gjort bejublade konserter med Norrbottens Kammarorkester och Göteborgs Symfoniker.

Det stora genombrottet kom 2005 med albumet Svarta ballader som hyllades av kritiker och lyssnare och belönades med en Grammis. Sedan dess har Sofia Karlsson gett ut ett tiotal album i eget namn och ett medverkat på ett trettiotal. Hennes musikaliska projekt Sally Wiola Sessions har utmynnat i tre album: ett med pianisten Martin Hederos, ett med violinisten Lisa Rydberg och accordeonisten Lisa Långbacka och ett gitarristerna Daniel Ek och Mattias Pérez.

Få musiker har förmågan att kasta sig mellan roller, instrument, stilar och sammanhang som Martin Hederos gör. Han inledde sin karriär som världsturnerande rockartist i Soundtrack of Our Lives, är progressiv jazzpianist i en av landets internationellt mest kända ensembler Tonbruket, har varit medlem i jazzensemblen Fire! Orchestra, spelat med Ane Brun och Anna Ternheim och haft flertalet uppmärksammade duoprojekt med artister som Mattias Hellberg, Nino Ramsby och Sofia Karlsson.

Hösten 2020 förtrollade Martin Hederos Orionteatern i Stockholm med en utsåld solokonsert. Hösten 2021 gör han sin första solokonsert under Stockholm Jazz Festival, den här gången i Hörsalen i Konserthuset. Han bjuder på musik från sina två pianoalbum, varav det senaste albumet Era Spår förra året vann en Grammis i kategorin Jazz.

Nacka musikklasser erbjuder bred musikundervisning för barn i mellan- och högstadieåldern. Undervisningen är inriktad på körsång med repertoar som omfattar musik från många olika länder, epoker och stilar. Dessutom ges möjlighet till solistisk undervisning och ensemblespel genom Nacka musikskola. Nacka musikklasser ger både konserter i egen regi och deltar dessutom i större, externa konserter samt i olika radio- och tv-produktioner.

Ungefärlig konsertlängd: 1 tim (ingen paus)

Läs mer om Ditt trygga konsertbesök här


PROGRAM

Julavdelning: Nacka Musikklasser
This Christmas (D. Hathaway/N. McKinnor, arr: M. Brymer)
A Child Is Born (T. Jones, arr: B. Gustavsson)
Det är en ros utsprungen (M. Praetorius)
Frid på jord (Trad., arr: S. Karlsson/F. Berglund)
Tänk på oss (S. Karlsson/M. Hederos/U. Stureson, arr: D. Möller)

Gästsolister: Sofia Karlsson, Martin Hederos
Snowhere (D. Wikslund/S. Karlsson)
Julkortet (M. Hederos/S. Karlsson)
Aldrig försent (M. Hederos/S. Karlsson/Mattsson)
O helga natt/Adams julsång (A. Adam/A. Koch)
Lucia (C-B Agnestig/S. Karlsson

Luciaavdelning
Stig in, Lucia, stig in (S. Hernth-Grippe)
Lucia är här (C-B Agnestig)
Sankta Lucia (italiensk melodi, sats: J-Å Hillerud)
Luciavisa (S. Hallström)
Solister: Elsa Havland, Mathilda Andrée
Goder morgon här inne (Mel. från Värmland, arr: J. Holgersson)
Solo: Sofia Karlsson

Staffan var en stalledräng (Svensk folkvisa, arr: J. Holgersson)
Solister: Nathanael Gontier, Vilmer Ringstedt

Sankt Staffans visa (Svensk folkvisa, arr: J. Holgersson)
Staffansvisa från Vittskövle (Svensk folkvisa, arr: D. Möller)
Sankt Staffans visa (Gammalt svenskt julkväde, arr: H. Stureborg)
Luciavisa från Dalsland (Svensk folkvisa, arr: J. Holgersson)
Sankta Lucia (Italiensk melodi, sats: J.-Å. Hillerud)