arrow

LUCIA MED NACKA MUSIKKLASSER 2022

Lys upp decembermörkret med gnistrande musik med Nacka musikklasser som bjuder in till stämningsfull Luciakonsert i Berwaldhallen. En konsert som fylls av både julstämning och sångarglädje när Nacka Musikklasser och Isabella Lundgren med trio fyller konsertsalen med såväl julklassiker från den amerikanska julsångboken som traditionella och stämningsfulla Luciasånger.

Konserten värms upp av stearinljus och fridfull julstämning när Lucia med sitt följe avslutar konserten med ett traditionsenligt Luciatåg för hela familjen.

Konserten sänds i Sveriges Radio P2 13 dec kl 22:00.


Medverkande

 

Nacka musikklasser erbjuder bred musikundervisning för barn i mellan- och högstadieåldern. Undervisningen är inriktad på körsång med repertoar som omfattar musik från många olika länder, epoker och stilar. Dessutom ges möjlighet till solistisk undervisning och ensemblespel genom Nacka musikskola. Nacka musikklasser ger både konserter i egen regi och deltar dessutom i större, externa konserter samt i olika radio- och tv-produktioner.

Isabella Lundgren är en av Sveriges absolut främsta jazzsångerskor och en artist i världsklass. Med en fantastisk röst och unik intensitet har hon, som få, förmågan att som hon trollbinda sin publik.

Som 18-åring lämnade Isabella Lundgren Karlstad för New York där hon studerade och framträdde åren 2006 – 2010. Hon spelade på alla möjliga legendariska scener, men blandade också ihop ett kanske bohemisk artistiskt liv med ett destruktivt leverne. 2010 flyttade hon hem till Sverige och började studera till präst.

2012 debuterade hon med albumet It had to be you och två år senare kom Somehow life got in the way som utsågs till en av de 100 mest inflytelserika jazzskivorna i den svenska musikhistorien. Fyra år senare släpptes Where is home, med hennes egenkomponerade låtar vilken nominerades för en Grammis. Lundgren hyser också en stor kärlek för den amerikanska blue och folkmusik traditionen vilket inte minst märktes i albumet Out of the Bell Jar från 2019, där hon tolkade Bob Dylans musik. 2016 gjorde Isabella ett uppmärksammat Sommarprat i P1 där hon lyfte fram flera av de livsfrågor som också återspeglas och är centrala i hennes musik.

Lundgren har släppt flera kritikerrosade album i Sverige och i Japan och belönats med Orkesterjournalens Gyllene skivan 2015. Samma år tilldelades Isabella också en Jazzkatt som årets musiker under Sveriges Radios jazzkatten-gala och utöver detta har hon också tilldelats Monica Zetterlund-stipendiet, STIM-stipendiet, Louis Armstrong- och Anita O´day-stipendiet, Stockholms stads kulturstipendium och Gustaf Fröding-stipendiet. Tillsammans med sin trio, Carl Bagge på piano Niklas Fernqvist på bas och Daniel Fredriksson på trummor, är Isabella Lundgren en eftertraktad akt på såväl nationella som internationella scener.

Ungefärlig konsertlängd: 1 tim utan paus

Lucia: Elvina Stjernbring (kl.16.00), Wilma Sigemo (kl.18.00)
Tärnor: Vera Backman, Ingrid Forsberg Westin


JULAVDELDNING – Nacka Musikklasser
Julsång
Musik och text: Hugo Alfvén

Sång till Karl-Bertil Jonsson, 14 år
Musik och text: G. Svensson
Arr: D. Möller

Let it Snow! Let it Snow! Let it Snow!
Musik och text: J. Styne
Arr: M. Hayes

White Christmas
Musik och text: I. Berlin
Arr: A. Kerr


GÄSTSOLISTER
: Isabella Lundgren med trio
Somewhere over the rainbow 
Musik och text: Harold Arlen & Yip Harburg

I don’t care
Musik och text: Harry Sutton, Jean Lennox, Roger Eden’s

Jingle Bells?
Musik och text: Marty Paice & James Lord Paiemont

Have yourself a merry little Christmas
Musik och text:  Hugh Martin & Ralph Blane


LUCIAAVDELNING
Stig in, Lucia, stig in
Musik och text: S. Hernth-Grippe

Lucia är här
Musik och text: C-B Agnestig

Sankta Lucia
Musik och text: italiensk melodi,
Arr: J-Å Hillerud

Luciavisa
Musik och text: S. Hallström
Solister: Stella Strindholm, Elsa Legars

Lusse lella
Musik och text: Trad. visa från Värmland
Arr: C.-B. Agnestig

Luciavisa
Musik och text: Körling

Goder morgon här inne
Musik och text: Trad. melodi från Värmland
Arr: J. Holgersson

Staffan var en stalledräng
Musik och text: Trad.
Arr: J. Holgersson
Solister: Bruno Kjellgren, Benjamin Bruchfeld, Olof Smidt

Staffansvisa från Vittskövle
Musik och text: Trad. Svensk folkvisa
Arr: D. Möller

Sankt Staffans visa
Musik och text: Trad. Gammalt svenskt julkväde
Arr: H. Stureborg

Luciavisa från Dalsland
Musik och text: Trad. Svensk folkvisa
Arr: J. Holgersson

Sankta Lucia
Musik och text: Trad, italiensk melodi,
Arr: J.-Å. Hillerud