arrow

LÄSÅRSAVSLUTNING MED EL SISTEMA STOCKHOLM

Orkesterskolan El Sistema Stockholm bjuder på en festlig läsåravslutning i Berwaldhallen tillsammans med musiker ur Sveriges Radios Symfoniorkester. I El Sistemas symfoniorkester, blåsorkester och stråkorkester möts elever från många olika delar av Stockholm. Kalle Moraeus är konferencier och leder oss genom dagens program med musik av bland annat Antonín Dvórak, Johan Helmich Roman och Georges Bizet.  Äntligen är det dags att åter få fira de unga musikernas framgångar under året som gått. Sida vid sida med musiker från Sveriges Radios Symfoniorkester spelar de i tre olika orkestrar. Musik varvas med tal och stipendieutdelning till orkesterskolans elever som på olika sätt utmärkt sig under året som gått.

Om El Sistema Stockholm

El Sistema Stockholm en orkesterskola inom Kulturskolan i Stockholms Stad. El Sistema Stockholm ger barn och ungdomar möjlighet att upptäcka, lära och uttrycka sig genom musikaliska genrer som de inte kommer i kontakt med så ofta eller i samma utsträckning som populärmusiken. I El Sistemas orkestrar spelas företrädesvis västerländsk konstmusik.

El Sistema Stockholm är öppen för elever som går i de förskolor och skolor som orkesterskolan samarbetar med. Idag gäller det skolor i Skärholmen, Kista, Husby, Rinkeby, Farsta och Rågsved. Varje vecka övar eleverna på att spela sina instrument för att i slutet av läsåret samlas för en festlig avslutningskonsert ihop med Sveriges Radios Symfoniorkester.

”Vi ger våra elever musik, instrument och orkestrar. Våra elever ger hopp till framtidens musikscen och kulturliv. Vi vill att instrumentalspel ska vara något som alla barn och unga upplever som lättillgängligt och möjligt. Vår vision är att alla elever med sina kunskaper inom västerländsk konstmusik fortsätter att upptäcka och påverka musiken och världen på egen hand.” // El Sistema Stockholm


SVERIGES RADIOS SYMFONIORKESTER
Skriv ut

Ungefärlig konsertlängd: 1 tim, ej paus

Med stipendier från Berwaldhallen, Stockholm-Djurgården Rotaryklubb, Folkoperan med flera.