arrow

KAMMARMUSIK FÖR STRÅKKVARTETT

Den amerikanska tonsättaren Gabriella Smith har i sin fantasieggande kvartett Carrot Revolution inspirerats av så skilda influenser som Bach, gregoriansk sång och keltisk folkmusik. Kvällens andre tonsättare är Igor Stravinsky, vars rytmiska och intensiva Concertino för stråkkvartett komponerades 1920. Avslutningsvis hör vi Paul Hindemiths raffinerade andra stråkkvartett från 1918, komponerad under första världskriget då tonsättaren själv tjänstgjorde vid fronten.


Specifika regler vid köp av biljett till denna konsert:

Konserten ges i Radiohuset Studio 2. I och med detta behöver varje konsertbesökares namn registreras och du kan därför enbart köpa 1 biljett per köptillfälle. Observera att en unik e-postadress måste anges för varje deltagare. På konsertdagen behöver du uppvisa legitimation som måste överensstämma med namnet på din biljett. Utan giltig legitimation nekas du inträde. Försäljningen till detta evenemang stänger fredagen den 7 okt kl 11:00.

Medverkande

 

Violinisten Hanna Göran är sedan 1992 anställd i Sveriges Radios Symfoniorkester. Hon är en hängiven orkestermusiker men likaså en flitig kammarmusiker i olika konstellationer. Med särskilt intresse för stråkkvartett har hon varit verksam i flera olika kvartetter, till exempel som medlem i Indrakvartetten och Hannakvartetten. Vid tre tillfällen har hon också framträtt som solist med Sveriges Radios Symfoniorkester. Hanna studerade först vid Musikhögskolan i Göteborg följt av kammarmusikstudier på Edsbergs musikinstitut vid Kungliga Musikhögskolan.

Hanna Matell är sedan 2018 anställd som förstaviolinist i Sveriges Radios Symfoniorkester. Dessförinnan arbetade hon i 16 år i Kungliga Filharmonikerna, även då som förstaviolinist. Hon vikarierar även som alternerande konsertmästare i andra orkestrar runt om i Sverige och spelar kammarmusik i olika konstellationer så mycket hon hinner. Hon ger privatlektioner sedan 2005 och är en av huvudlärarna på anrika Kallkursen vid Musikkonservatoriet Falun. Hon studerade först på Edsbergs Musikinstitut med professor Ulf Wallin som huvudlärare och för professor Mats Zetterqvist i kammarmusik. Därefter vidare studier på Musikhögskolan Hanns Eisler i Berlin parallellt med diplomstudier på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. På sin diplomkonsert 2002 framförde hon Bartóks Violinkonsert nr 2 med Sveriges Radios Symfoniorkester. Hon har deltagit i många mästarkurser och tilldelats flera stipendier genom åren.

Altviolinisten Diana Crafoord är sedan 2008 anställd i Sveriges Radios Symfoniorkester. Hon studerade vid Musikhögskolan i Malmö där hon 1998 var med och grundade Indrakvartetten. Med Indrakvartetten har hon turnerat runt om i Europa och givit konserter vid flera musikfestivaler samt gjort åtskilliga tv- och radioframträdanden. Diana har även studerat vid Royal Academy of Music i London och Banff Centre for the Arts i Alberta, Kanada samt ytterligare förkovran i kammarmusik vid Edsbergs musikinstitut.

Ungefärlig konsertlängd: 50 min (ingen paus)