arrow

HOMAYOUN SHAJARIAN - INSTÄLLD

Homayoun Shajarian räknas till de absolut främsta persiska, klassiska vokalisterna. Tillsammans med sitt band har den iranske superstjärnan gett ut flera album och gästat många internationella scener och festivaler. Han dedikerar konserten till sin pappa, Mohammad Reza Shajarian, en legendarisk mästare i den traditionella persiska sångtekniken. Konserten är en blandning av faderns gamla och Homayouns nya låtar.

Homayoun växte upp i en välkänd musikerfamilj. Hans pappa är Mohammad Reza Shajarian, legendarisk mästare i den traditionella persiska sångtekniken. Som femåring började Homayoun studera tombak, en persisk handtrumma, och senare kamanche, en orientalisk spikfiol. Kamanche var också hans huvudinstrument under studietiden på Musikkonservatoriet i Teheran. Den traditionella sångtekniken lärde han från tio års ålder av sin pappa Mohammad Reza, och han har även medverkat på pappans internationella turnéer, både på tombak och som sångare.

Homayoun har gästat många internationella scener och festivaler tillsammans med sitt band, t.ex. Kölner Philharmonie, World Music Institute i New York, Philharmonie de Paris och Fez Festival i Marocko. Han har också gett ut flera album i eget namn.

 


INSTÄLLD

Konserten är tyvärr inställd. Vi återkommer med mer information om återbetalning av biljetter.

Ungefärlig konsertlängd: 1 tim 30 min utan paus

Extern arrangör: Riksteatern i samarbete med Farhang