arrow

Femineast festival - konsert med Darya Dadvar

FeminEast 2019

Mellanösterns moderna musikskatt skapas av kvinnor – och här hittar du den

En oförglömlig konsertserie riktar FeminEast ljuset mot unika kvinnliga röster från Mellanöstern. Kvinnor som traditionellt inte har samma förutsättningar som män. Vars röster inte hörs lika högt. Men scenkonst har en kraft. En förmåga att förändra. Genom konsten verkar de för frihet och skapar utrymmet för den förändringen. I en värld där alla inte har samma förutsättningar, påminner de publiken om scenkonstens potential.

FeminEast bjuder i år på en unik artistkavalkad med fantastiska uppträdanden och träffsäkra musikaliska upplevelser. Allt från traditionella uråldriga musikstilar, klassisk arabisk och persisk musik till post-progressiv jazz och funk.


Medverkande

 

Genom att kombinera traditionell iransk musik med stilar som barock, jazz och blues så skapar Darya Dadvar något helt nytt. Hon ses som en av de mest innovativa artisterna inom World Music idag och är en av Irans populäraste kvinnliga artister. Hennes unika sätt att kombinera traditionella persiska sånger med europeisk klassisk musik har gett lyssnare och fullsatta salonger över hela världen. Hon är även känd för att kombinera olika musikstilar i samma sång, slå ihop olika tidsperioder, språk och dialekter. Hon följer sina instinkter och har tack vare det lyckats skapa en helt egen sångstil.

Konsertlängd: 1 tim 30 min utan paus
Konserten arrangeras av Föreningen Farhang och Riksteatern i samarbete med Sveriges Radio Berwaldhallen