arrow

El Sistema Stockholms avslutningskonsert

Orkesterskolan El Sistema Stockholm håller en storslagen gemensam avslutning för alla elever från Stockholms olika stadsdelar. Det kommer att spelas musik och delas ut stipendier. Musiker från Sveriges Radios Symfoniorkesters spelar tillsammans med orkesterskolans egna musiker. Detta högtidliga firande är numera en årlig tradition och hålls detta år för andra gången.


SVERIGES RADIOS SYMFONIORKESTER
Skriv ut

Medverkande

 

Medverkande: El Sistema Stockholms orkestrar: Centrala Orkestern, stråkelever årskurs 3 och El Sistema Stockholms blåsarensemble. Orkesterskolans år ett-instrumentalister välkomnas.

El Sistema Stockholm är en orkesterskola inom Kulturskolan Stockholm, där barn och unga blir del av en symfoniorkester.
Vi erbjuder avgiftsfri musikundervisning en till tre gånger i veckan, beroende på elevernas ålder, till barn och ungdomar som finns i de förskolor och skolor som vi samarbetar med.

Våra yngsta elever är femåringar som får bekanta sig med den klassiska musiken, musikteori och hur en orkester fungerar. Längre fram får eleverna välja om de vill fortsätta med sin musikutbildning genom gruppundervisning med ett orkesterinstrument.

Våra elever får lära sig att spela ett instrument själva och i orkester samt möjlighet att sakta men säkert förkovra sig inom den västerländska konstmusiken.

För andra året i rad går orkesterskolan El Sistema Stockholms stora gemensamma avslutningskonsert av stapeln. Alla orkesterskolans elever och familjer får tillfälle att mötas och gemensamt fira våra elevers prestationer under året som gått. Det bjuds förstås på musik av flera av El Sistema Stockholms orkestrar, stipendieutdelning, m.m.

Ungefärlig konsertlängd: 1 tim 10 min