arrow

DANNYS JUBILEUMSKONSERT

Danny gjorde sin första show ”Timantinkova Danny Show” (Diamanthård Danny-show) 1966, för 56 år sedan. Sedan dess har bl.a. Finland sett 55 olika minnesvärda Danny-Show evenemang från år till år. Musikrådet Ilkka Johannes Lipsanen, artistnamn Danny, föddes i Björneborg i september 1942. Över 600 000 exemplar av hans skivor har sålts och hans låtar har streamats flera miljoner gånger.

”Det är dags att säga TACK! Jag har fått spela in skivor och göra shower och konserter i 22 länder mycket framgångsrikt under sex olika decennier, vilket jag inte bara är stolt över utan också glad och tacksam för. ”Diamanthård Danny – show 80 -år turne” är den sista turnén på min karriär. Jag kommer inte ge upp några mindre framträdanden, åtminstone så länge jag kan stå på scenen och publiken vill höra mina låtar. Därför vill jag också ge en sista hälsning till mina landsmän och vänner i här i Sverige.”


Medverkande

 

Dimitri Keiski har uppvuxit i Sverige och arbetare som musiklärare i Kulturskolan i Stockholm. 13.november 2011 utsetts han till ”Sveriges bästa röst” och van True-talent. Keiski hittade kärleken Katja Lukin och flyttade till Finland 2014. Senare tiden har han bl.a. haft huvudrollen som Freddie Mercury i Queen-musikalen ” Champios” och är med Dannys jubileumsturné i Finland. Keiski är mångsidig artist med rockmusiken närmast i hjärtat.

Diana Anttila, Jennika Vikman och Katja Lukin.

Jubileumsorkester med JANI JALKANEN som har ägnat hela sitt liv för musiken, som ung spelade han tillsammans med sin berömda far Kari Tapio ( 1945-2010) I år firar Jani 50år.

Konsertlängd: 2 tim 10 min inkl. paus

Extern arrangör: Finska Föreningen i Stockholm