arrow

Christmas With My Friends

Nils Landgren intar återigen Berwaldhallen tillsammans med sina musikvänner. Ett spännande sällskap med olika klangfärg och varierande repertoar bjuder in till en hjärtevärmande konsert i novembermörkret.

Trombonisten och kapellmästaren Nils Landgren har sedan 1980-talet varit en självklar del av det internationella musiklivet. Genom sin karriär har han utforskat bland annat jazz, rock, soul, folk- och konstmusik, turnerat med världsartister och storband, uppträtt som skådespelare och släppt en mängd album. Många känner igen hans älskade ensemble, Nils Landgren Funk Unit, liksom hans klarröda instrument och de som hört och sett honom på konsert kan vittna om hans hjärtliga och inbjudande publikkontakt.

Ytterligare en sträng spändes till Nils Landgrens lyra 2006 med debuten för konsertprojektet Christmas With My Friends. Tillsammans med såväl gamla musikkollegor som nyare bekantskaper gav Landgren en annorlunda julkonsert – i sig något av en bedrift – med lika delar tradition och nytänkande i både musikval och tolkning. I känsliga och lekfulla arrangemang, ofta men inte alltid med utgångspunkt i jazzen, kompletterar och lyfter engelska carols, danska julpsalmer och amerikanska radiohits varandra utan att bryta varken stämningen eller stilkänslan.

Konserten blev en en publiksuccé, höjdes till skyarna av musikkritiker och nog måste även musikerna haft roligt längs vägen – annars hade de inte fortsatt turnera år efter år. Nu står Berwaldhallen värd för den här julkonserten som sprakar och gnistrar, så som julkonserter brukar, men med ett lite annorlunda sken; omedelbart igenkännbart men ändå nytt och nyfiket, som ett nytt glöggrecept eller en annorlunda knuten lussekatt. Unna dig själv en lite mer spännande jul tillsammans med Nils Landgren och hans vänner!


Medverkande

 

Framgångsrik trombonist som sedan det tidiga åttiotalet behandlat de flesta musikaliska stilar lika: jazz och rock, soul och hip hop samt storband. Landgren har också prisats för sitt spridande av svensk jazz. Figurerar på ca 500 skivinspelningar, bland annat på skivor med ABBA, The Crusaders och Herbie Hancock. Trombonisten vars credo lyder: Musiken känner inga gränser, musik är frihet.

Jeanette Köhn är en av Sveriges mest mångsidiga sångerskor. Hon är sedan länge en etablerad konsert-och operasångerska med engagemang världen över.

Sharon Dyall är verksam inom olika genrer, däribland soul, jazz och musikal. Hon blev känd hos den breda TV-publiken i TV-serien Varuhuset. I början av sin karriär körade Sharon bakom Sveriges pop och jazz elit och har gett ut skivor och turnerat med artister som Totta Näslund och Nils Landgren. Sedan dess har hon vuxit till att bli en mångsidig artist som även turnerar i eget namn. Bland annat öppnade Sharon den internationella Jazzfestivalen JazzBaltica i Tyskland 2017. Sharon har även varit flitig inom musikalvärlden i musikaler såsom “Nine” (Malmö Opera), “Chorus Line” (Riksteatern) och senast i “Chicago” här på Kulturhuset Stadsteatern. Bl.a. tilldelades hon en Guldmask för sin roll som Anita i West Side Story på Chinateatern.

Sharon har lånat ut sin röst till flera tecknade serier och långfilmer, exempelvis Disneys “Ringaren i Notre Dame” och “Alice i Underlandet” och har också regisserat och översatt ett flertal dubbproduktioner, bland annat de svenska sångtexterna till den populära Disneyfilmen “Frost”.

Andra TV-produktioner som Sharon känns igen från är “Saltön” och Colin Nutleys dramathriller “Saknad” eller musikprogrammen “Så ska det låta” och “Doo-Bi-Doo”.

Jessica Pilnäs är sångerskan som utöver att hon deltagit i Schlagerfestivalen och inlett en solokarriär också är utbildad läkare.

Ida Sand har efter sin musikerutbildning i Göteborg framträtt som sångerska och pianist med några av Sveriges mest framträdande och älskade artister.

Jonas Knutsson är sopran-, alt-, baryton-, sopraninosaxofonist, kompositör och pedagog. Jonas har jobbat med många av Sveriges mest kända grupper, artister och projekt inom jazz, fusion och folkmusik.

Johan Norberg är gitarrist, kompositör, skivproducent och skribent och verkar i duos med Nils Landgren och Jonas Knutsson.

Eva Kruse, basist född i Hamburg och studerade kontrabas och improvisation i Berlin. I samband med festivalen Jazz Baltica kom hon i kontakt med Nils Landgren som hon numera ofta spelar och turnerar med.

Ungefärlig konsertlängd: 1 tim 20 min