arrow

ABONNENTKONSERT

Berwaldhallen bjuder in sina abonnenter till en konsert med smakprov från kommande säsong på programmet. Biljettförsäljningen är öppen för dig som kanske funderar på att bli abonnent kommande säsong eller bara vill njuta av en konsert med Sveriges Radios Symfoniorkester och överraskningar på programmet.


SVERIGES RADIOS SYMFONIORKESTER Skriv ut

Medverkande

 

Sveriges Radios Symfoniorkester är en av Europas mest mångsidiga orkestrar. Repertoaren innefattar såväl de stora klassiska verken som spännande ny musik. I samarbeten med tonsättare, dirigenter och solister finns en ständig strävan att bryta ny mark. Orkesterns omfångsrika och högklassiga musicerande har belönats med ett otal priser och lovord och de gör regelbundna gästspel på internationella festivaler och konserthus. ”Orkestern har en unik kombination av ödmjukhet, sensibilitet och musikalisk fantasi” säger Daniel Harding, chefsdirigent för Sveriges Radios Symfoniorkester. ”Jag har aldrig haft en konsert med Radiosymfonikerna där de inte spelat som om det gällde livet!” fortsätter han. Den första radioorkestern bildades 1925, samma år som Radiotjänst började sina sändningar. Alltsedan dess har orkesterns konserter sänts i Sveriges Radios. Sveriges Radios Symfoniorkester fick sitt nuvarande namn 1967 och har genom åren haft framstående chefsdirigenter som Sergiu Celibidache, Herbert Blomstedt och Esa-Pekka Salonen.

Ungefärlig konsertlängd: 1 timme 30 min

Är du abonnent i Berwaldhallen 2018/2019 har du fått en länk för bokning av fribiljett via mejl. Kontakta biljettkontoret vid frågor.