arrow

ABONNENTKONSERT

Berwaldhallen bjuder in sina abonnenter till en konsert med smakprov från kommande säsong på programmet. Biljettförsäljningen är öppen för dig som kanske funderar på att bli abonnent kommande säsong eller bara vill njuta av en konsert med Sveriges Radios Symfoniorkester och överraskningar på programmet.


SVERIGES RADIOS SYMFONIORKESTER
Skriv ut

Medverkande

 

Sveriges Radios Symfoniorkester är känd i hela världen som en av Europas mest mångsidiga orkestrar med spännande, mångfasetterad repertoar och ständig strävan efter att bryta ny mark. Orkesterns högklassiga musicerande liksom samarbeten med världens främsta tonsättare, dirigenter och solister har belönats med otaliga priser och lovord.

Orkestern har en unik kombination av ödmjukhet, känslighet och musikalisk fantasi” säger Daniel Harding, orkesterns chefsdirigent sedan 2007. ”Jag har aldrig haft en konsert med Radiosymfonikerna där de inte spelat som om det gällde livet!

Den första radioorkestern bildades 1925, samma år som Radiotjänst påbörjade sina sändningar. Sedan dess har orkesterns konserter sänts i Sveriges Radio. Sveriges Radios Symfoniorkester fick sitt nuvarande namn 1967.

Genom åren har orkestern haft många framstående chefsdirigenter varav två av dem, Herbert Blomstedt och Esa-Pekka Salonen, sedermera utnämnts till orkesterns hedersdirigenter, inklusive Valery Gergiev som gästat orkestern åtskilliga gånger och är medgrundare till Östersjöfestivalen.

Ungefärlig konsertlängd: 1 timme 30 min

Är du abonnent i Berwaldhallen 2018/2019 har du fått en länk för bokning av fribiljett via mejl. Kontakta biljettkontoret vid frågor.