arrow

AVISHAI COHEN TRIO

Israeliske världsbasisten och kompositören Avishai Cohen återvänder till Stockholm med nysläppt skiva och ny trio i bagaget! Denna gång för en unik konsert på Berwaldhallen.

Från ögonblicket då den israeliska basisten Avishai Cohen kommer in på scenen, känner man en oändlig mängd energi, en sällsam stillhet och en helt unik dynamik. Allt existerar på samma gång, berikat med ett osvikligt leende och en lekfullhet som man sällan möter i musik på denna nivå. Det kommer gnistor från musiken, man kan närapå se och känna dem!

Under de senaste 20 åren har basisten, sångaren, kompositören och bandledaren Avishai Cohen kommit att bli en av världens mest uppskattade musiker och kompositörer. Som medlem i Chick Coreas trio blev han tidigt erkänd globalt och började samtidigt turnera i eget namn och släppa egenskriven musik.

Avishai Cohen har skapat starka band till Sverige genom åren, från det stora genombrottet på Stockholm Jazz & Blues Festival 2006 på Skeppsholmen, till fullsatta klubbspelningar, konserthus och festivaler. Nu släpper han skivan Arvoles, det 17:e albumet i eget namn, inspelad i favoritstudion Nilento i Göteborg. Arvoles betyder träd på Ladino (ett uråldrigt språk talat av de sefardiska folken från diasporan) och albumet är ett fantastiskt bevis på det musikaliska signum Cohen arbetat fram genom åren, en unik och lyrisk jazz med stora stänk av folkmusiken från sitt hemland men också från andra delar av världen.

Med sig till Berwaldhallen den 13 november har Avishai Cohen sin trio från inspelningen av Arvoles, pianisten och geniförklarade Elchin Shirinov från Azerbajdzjan samt den tongivande trumslagaren och slagverkaren Noam David från Israel.

Länk till Arvoles:
//avishai-cohen-productions-ltd–razdaz-recordz.lnk.to/JFseV

Från inspelningen av skivan:

Sociala medier:
//www.facebook.com/AvishaiCohenMusic/
//www.instagram.com/avishaicohenmusic/


Konserten spelas in av Sveriges Radio och kommer att sändas i P2 live Jazzradion den 17/11 kl. 18:00.

Konsertlängd: ca 1 tim 30 min utan paus
Extern arrangör: YOF Creative Partners