arrow

Brahms & Dutilleux

Franske stjärnskottet Lionel Bringuier gästar återigen Berwaldhallen. I år med musik av Brahms samt Henri Dutilleux´ fartfyllda Symfoni nr 1.

Brahms Pianokonsert nr 1 började som en sonat för två pianon, växte till en fyrsatsig symfoni – och slutade som en pianokonsert efter flera års intensivt arbete. En symfoni skrev Brahms många år senare, två år efter Haydn-variationerna – vars inspirationskälla visat sig inte vara skrivet av Haydn, men namnet lever ändå kvar. Dutilleux Symfoni nr 1 var hans första renodlade orkesterverk, men bjuder ändå på färgrik och spännande musik med mycket liv och skickligt utnyttjande av orkesterns olika klanger.


SVERIGES RADIOS SYMFONIORKESTER Skriv ut

Medverkande

 

Sveriges Radios symfoniorkester är en av Europas bästa och mest mångsidiga orkestrar. Deras repertoar innefattar såväl älskade klassiska verk som ny musik av spännande samtida tonsättare och samarbeten med framstående populära artister i en ständig strävan att utvecklas och bryta ny mark. Orkesterns omfångsrika och högklassiga musicerande har belönats med ett otal priser och lovord i musiktidskrifter och de gör regelbundna gästspel på internationella festivaler och konserthus. Med en sällsynt känsla och lyhördhet, ödmjukhet inför musiken och tillsammans med chefsdirigenten Daniel Harding ligger orkestern i musikalisk framkant på världens stora scener.

Ingår i följande abonnemang: