arrow

Se konsert och samtal från vår nyaste partner

Polska Baltic Sea Culture Centre (BSCC) i Gdańsk är en av Östersjöfestivalens nyaste samarbetspartners. 2020 års Östersjöfestival skulle ha blivit deras första men på grund av pandemin har vi, som tidigare meddelats, ställt in årets upplaga. Men skam den som ger sig, Baltic Sea Culture Centre hade kommit så långt i sin planering att de valde att genomföra sitt program ändå, förstås enligt covid-säkrade former. I början av augusti genomförde Baltic Sea Culture Centre St. John a/New – Baltic Evening – ett program med stråkensemblen NeoQuartet och klarinettisten Emilia Maciak samt ett samtal med den polske journalisten och prisade författaren Mariusz Szczygieł som gäst.

Konserten presenterades i två delar. I första delen framför NeoQuartet tillsammans med solisten Emilia Maciak, nyutexaminerad från Music Academy i Gdańsk, musik av Paweł Szymański och Gregory Vajda. I konsertens andra del framför NeoQuartet stycken för elektroninstrument.

Samtalet mellan Mariusz Szczygieł och reportern Dorota Karaś handlade om kulturens roll i dagens komplicerade verklighet.

Se konserten

Se samtalet (textas på engelska)

Läs mer om Baltic Sea Culture Centre