arrow

Allt innehåll från dagen

 • BERWALDHALLEN

  Programmet till familjedagen i presenteras i augusti

 • DAGENS SAMTAL FRÅN VILNIUS

  Läs mer om våra samarbetsparters

 • ÖSTERSJÖSTUDION

  Erik Blix leder dagens sändning

FAMILJEDAG

Söndag 12 september. Dagens konsert riktar sig till hela familjen och är en musikalisk reflektion av årets festivaltema – nystart/rebirth. Programmet presenteras senare. Dagens samtal sänds från Moderna Museet i Vilnius, där vi möter Marta Finkelštein och Sandra Galdikaite, båda verksamma med frågor som rör unga människors skapande och vårt förhållande till miljön. Går det att hitta modeller för hållbarhet med hjälp av musik? Alla festivalens samtal visas på skärm i Berwaldhallen och kan även upplevas på Berwaldhallen Play.

Dagspass

 • 13:45

  ÖSTERSJÖSTUDION 12 SEP – DIGITAL SÄNDNING

  Dagens programledare i Östersjöstudion är Erik Blix som leder festivalens digitala publik genom dagens program. Sändningen sker på engelska och startar 13.45.

 • 14:00

  UNG MUSIK & HÅLLBARHET

  Berwaldhallen

  Dagens samtal sänds från Moderna Museet i Vilnius och fokuserar på ungas tankar om musik och hållbarhet med avstamp i årets festivaltema: rebirth/nystart. Går det att hitta modeller för hållbarhet med hjälp av musik? I samtalet möter vi Marta Finkelštein och Sandra Galdikaite, som båda arbetar med frågor som rör människans förhållande till musik och natur. Marta Finkelštein är pianist, konstnärlig ledare för den prisbelönta unga ensemblen Synaesthesis och doktorand vid Litauens musik- och teaterhögskola. I sitt projekt Forest. Sound Ecology utforskar Finkelštein relationen mellan människa och natur i ett antropocent tidevarv. Sandra Galdikaitė är konstnär och grundare av ”9 zuikiai”, ett nätverk för unga med fokus på kultur och klimatfrågor. Inom ramarna för nätverket är Galdikaitė mentor för ungdomar som drömmer om att jobba med konst och hållbarhet.

  Medverkande

  • Marta Finkelštein (LT) är pianist och konstnärlig ledare för den litauiska nutida musikensemblen Synaesthesis samt doktorand vid Litauens Musik- och teaterhögskola där hon forskar om musik och curating. Synaesthesis framträder regelbundet vid nationella och internationella festivaler. Nyligen mottog ensemblen priset ”Young Artist Prize from Ministry of Culture of the Republic of Lithuania” och fick utmärkelsen Vilnius statsensemble.

  • Sandra Galdikaitė (LT) är konstnär med en bakgrund inom journalistik och audiovisuell kultur. Hon började sin karriär inom litauisk TV och arbetar idag med projekt där hon forskar om hur konst och kultur kan användas som verktyg för att skapa kommunikationsytor kring hållbarhet. Inom ramarna för projektet ”9 zuikiai” coachar hon ungdomar som drömmer om att jobba med konst och hållbarhet.

  • Fredrik Wadström (SE) är journalist på Sveriges Radios kulturredaktion. Han har i ner än 25 år arbetat med Ryssland och forna Sovjetunionen som sitt specialområde och var radions Moskvakorrespondent 2008 – 2011.

 • 15:00

  FAMILJEKONSERT

  Berwaldhallen

  Medverkande

  Musiken