arrow

ÖSTERSJÖFESTIVALEN 2020 STÄLLS IN

Vi tvingas tyvärr meddela att årets upplaga av Östersjöfestivalen ställs in. Avsikten var in i det sista att i år göra festivalen helt digital, men de planeringsmässiga förutsättningarna i spåren av covid 19-utbrottet har slutligen satt stopp för det. I ett pressmeddelande 27 maj berättar Staffan Becker, konserthuschef för Berwaldhallen, om anledningarna bakom beslutet:
– Vi har länge varit beredda på att genomföra festivalen digitalt, även om omständigheterna har varit svåra. Ett intensivt arbete har lagts ned på att planera om Östersjöfestivalen efter nya förutsättningar, men till slut var vi ändå tvungna att ta beslutet att ställa in.

Christian Thompson, planeringschef i Berwaldhallen och för Östersjöfestivalen kommenterar också beslutet:
– Det känns mycket sorgligt att vi har behövt ställa in årets festival. Men vår starka förhoppning är att vi 2021 kommer att kunna erbjuda publiken ett ännu mer utmanande och tankeväckande program, som är kännetecknande för Östersjöfestivalen.

Vi hoppas att vår festivalpublik, som vi möter i Berwaldhallen, via våra samarbetspartners, i P2 och på Berwaldhallen Play, ser fram emot kommande års festival lika mycket som vi och hälsar er varmt välkomna tillbaka. Östersjöfestivalen 2021 planeras äga rum i månadsskiftet augusti-september.

Köpta biljetter till Östersjöfestivalen 2020 återlöses, biljettköpare kommer att bli kontaktade. Mer information om återköp hittar du här.

Läs hela pressmeddelandet här.