arrow

Nyheter på årets festival

MUSIK OCH SAMTAL I NY KOMBINATION

Östersjöfestivalen bjuder på högklassig musik och världsartister i Berwaldhallen för sjuttonde året i rad. Nytt för i år är de sju högprofilerade samtal som äger rum varje festivaldag inför publik i huvudstäderna runt Östersjön och som streamas till Berwaldhallen och på balticseafestival.com. Samtliga konserter livestreamas också, på balticseafestival.com och till de internationella samarbetsscenerna. Medverkar i samtalen gör flera välkända personer inom kultur, politik och vetenskap från Östersjöregionen. Samtalen modereras av journalister från Sveriges Radio.

För publiken i Berwaldhallen startar en festivalkväll med livestreamat samtal från någon av städerna runt Östersjön. Samtalen, som är på engelska, visas på storbildsskärm i Berwaldhallen och pågår i 45 minuter. Därefter följer 15 minuters paus innan kvällens konsert startar.

LÄTTLYSSNAT I FOAJÉERNA

Under festivalen utökar vi öppettiderna och aktiviteterna i våra foajéer. I övre foajén bjuder vi på ett lättlyssnat program med våra samarbetspartners. Varje festivaldag startar med en kammarmusikkonsert i ca 15 minuter. Därefter möter vi personer från Raoul Wallenberg Academy, WWF, Södertörns högskola och Svenska institutet i kvartslånga samtal som kopplar till festivalens tema om hållbarhet. En stund senare är det dags för våra populära konsertintroduktioner i nedre foajén.

MER AV ALLT I FESTIVALBAREN

I Festivalbaren erbjuder vi ett ekologiskt sortiment och utökade öppettider både före och efter huvudprogrammet – en perfekt plats för att ventilera upplevelser och fylla på energi. Vi öppnar foajéerna kl 14.30 på helger och 16.30 på vardagar och stänger 1,5 timme efter sista konsertens slut.

BILJETTER BLIR FESTIVALDAGSPASS

En nyhet för i år är att Östersjöfestivalens biljetter heter Festivaldagspass och är giltiga för allt som händer i Berwaldhallen och i foajéerna under den aktuella festivaldagen. Utöver programmet i Berwaldhallen där livestreamade samtal kombineras med konsertupplevelser bjuder Östersjöfestivalen också på foajésamtal och konserter tillsammans med olika samarbetspartners. I Festivalbaren erbjuder vi ett ekologiskt sortiment och utökade öppettider både före och efter huvudprogrammet – en perfekt plats för att ventilera upplevelser och fylla på energi. Till konserterna NeoArctic på Orionteatern och MusicOmExp i Berwaldhallen köper du singelbiljetter som vanligt.