arrow

Fredag Helafton 2019-2020

Fredag Helafton Mellan 2019-2020

För en fullödig konsertupplevelse rekommenderar vi en helkväll i Berwaldhallen med vår Helaftonsserie på fredagar. Här bjuds det på större orkesterverk, kanske en symfoni eller en solokonsert med gästande instrumentalister och sångare av yppersta världsklass. Helaftonskonserterna är ca två timmar med paus och börjar kl 19.00. Vill du vara säker på att få sitta vid ett cafébord i pausen går det bra att förbeställa det på plats innan konserten.

Spara 30%

DATUM PASSERAT

Fredag Helafton Mellan 2019-2020 innerhåller 9 konserter:

18 oktober 19:00

MUSIKEN BERÄTTAR: GERONTIUS DRÖM


Ett av tidernas största engelska körverk med Radiosymfonikernas chefsdirigent Daniel Harding och världssolisterna Ann Hallenberg, Andrew Staples och Simon Keenlyside. Fredagens konsert livestreamas.

8 november 19:00

MUSIKEN BERÄTTAR: DEN DRAMATISKE SCHUBERT


En bukett operaarior av 1800-talets okrönte liederkung och smygstart på Beethovens 250-årsjubileum med hans fantastiska violinkonsert. Fredagens konsert livestreamas med bild.

6 december 19:00

40 ÅR AV MUSIK: MAHLERS TREA


Berwaldhallens 40-årsjubileum fortsätter med Mahlers storslagna tredje symfoni med Daniel Harding och Anne Sofie von Otter. Fredagens konsert livestreamas.

7 februari 19:00

UPPTÄCK BRETT DEAN: CELLOKONSERTEN


Skandinavisk premiär för Brett Deans nyskrivna cellokonsert med stjärncellisten Alban Gerhardt.

6 mars 19:00

MUSIKEN BERÄTTAR: HANNIGAN OCH STRAVINSKY


Dirigenten och sångerskan Barbara Hannigan presenterar Stravinskys Pulcinella tillsammans med morgondagens stjärnor.

3 april 19:00

INSTÄLLD - BLOMSTEDT I MOZARTS C-MOLLMÄSSA


Radiosymfonikerna återförenas med Herbert Blomstedt i ett av musikhistoriens vackraste kör- och orkesterverk. Obs! Med anledning av Regeringens beslut om att begränsa offentliga evenemang till max 500 personer är konserten inställd.

17 april 19:00

INSTÄLLD - MUSIKEN BERÄTTAR: THE ETERNAL STRANGER


En unik hyllning till Beethoven där 250-årsjubilaren gestaltas ur ett nytt och spännande perspektiv av israeliska Ella Milch-Sheriff. Obs! Konserten är inställd.

6 juni 15:00

INSTÄLLD - BEETHOVEN 250: SYMFONI NR 9


I ordets sanna bemärkelse, ett mästerverk med Radiosymfonikerna, Radiokören och chefsdirigent Daniel Harding. Fredagens konsert direktsänds med bild på Berwaldhallen Play.