arrow

Rymden - Stockholm Jazz Festival

Norske pianisten Bugge Wesseltoft revolutionerade nittiotalsjazzen med sitt New Conception of Jazz. Parallellt med det bröt e.s.t. (Esbjörn Svensson Trio) ny mark med sitt distinkta sound och sin tydliga vilja att ständigt ta jazzen framåt. Med nya pianotrion Rymden gör de gemensam sak.

Bugge Wesseltoft saknade pianotriokonceptet. Så mycket att han bestämde sig för att göra något åt saken. Han lyfte luren och bjöd in Dan Berglund och Magnus Öström (som tillsammans med tragiskt förolyckade Esbjörn Svensson utgjorde e.s.t.) till ett nytt musikaliskt samarbete. Detta samarbete blandar melankoliskt och atmosfäriskt sångskrivande, dramatiskt laddade rytmer och virtuost framförd jazz på högsta nivå.

De kallar sig Rymden – och bara namnet säger väl något om hur universellt storslaget detta projekt är.

För närvarande arbetar trion på sitt debutalbum som är planerat till januari 2019. Men redan nu kan Stockholm Jazz Festival-publiken njuta av musik influerad av modern jazz, Bach, film- och rockmusik.

Skandinavisk jazz är redo att ta steget in i rymdåldern!

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges äldsta festivaler och ett av Stockholms största evenemang, en festival med grundmurat gott rykte i musikvärlden och räknas som en av Europas mest välskötta och trevliga festivaler. Sedan 2012 huserar festivalen inomhus, på de bästa scenerna i Stockholm, och besöks årligen av över 25000 personer. 2018 är Stockholm Jazz Festival tillbaka 12-21 oktober.


Konsertlängd: ca 1 tim 30 min utan paus
Arrangeras i samarbete med Stockholm Jazz Festival