arrow

No 1 hits Stockholm Sjunger - special guest Arja Saijonmaa

Stockholm Sjunger avslutar sin 15:e säsong med listettor från sju decennier. Vi får smaka på jukebox-hits från det amerikanska 50-talet till några av våra mest älskade klassiker från svensktoppslistan, eurovisionvinnare och disco-dängor!
Vi har den stora äran att få bjuda in Arja Saijonmaa till vår konsert, och hon bjuder på några av hennes favoriter tillsammans med kören.
Sean Kelly är som vanligt dirigent och Erik Österberg kapellmästare för Stockholm Sjunger Orchestra.

No1 hits
I vår sjunger vi de bästa låtarna! Stockholm Sjunger avslutar sin 15:e säsong med listettor från sju decennier. Vi får smaka på jukebox-hits från det amerikanska 50-talet till några av våra mest älskade klassiker från svensktoppslistan, eurovisionvinnare och disco-dängor!

Stockholm Sjunger Orchestra
Nadia Hamouchi – trumpet
Philip Daveby – saxofon, flöjt
Jesper Lagström – trummor
Niklas Alexandersson – gitarr,
Fredrik Karnell – elbas, kontrabas
Erik Österberg – keyboard, kapellmästare


Medverkande

 

550 sångare från fyra Stockholm Sjunger-körer; Nacka, Sundbyberg, Södermalm och Vasastan.

Arja Saijonmaa slog igenom för den svenska publiken 1979 med Violeta Parras Jag vill tacka livet. Den grekiske tonsättaren Mikis Theodorakis beskriver hon som sin viktigaste mentor och hon har tolkat många av hans sånger. Arja har en stor musikalisk bredd och har spelat in hela 35 album på många olika språk; finska, svenska, norska, spanska, italienska, grekiska, tyska, franska och engelska. Hon har spelat huvudroller i svenska och norska film- och tv-produktioner och är dessutom FN-ambassadör för FN:s flyktingorgan UNHCR sedan 1987. Samma år kom hon tvåa i melodifestivalen med sin dunderhit Högt över havet. Hon medverkade i TV4:s Let’s Dance 2015. Arja Saijonmaa är något så ovanligt som en utländsk artist som blivit folkkär i Sverige.

Kvällens konfrencier, körledare och grundare av Stockholm Sjunger.
Sean Kelly är utbildad sång- och körpedagog vid kungl. Musikhögskolan samt vid Edith Cowan University i Perth, Australien, där han studerade teaterregi. Han har uppträtt med duon Sean-Magnus och har bl a setts i SVT:s Så ska det låta, Nationaldagsfirandet på Skansen och som skådespelare i Lasse Åbergs långfilm The Stig-Helmer Story. 2011 bildade Sean Stockholm Sjunger med mottot Sjung som du är! En kör för alla stockholmare.

Körledare i Stockholm Sjunger. Student vid Kungl. Musikhögskolans körpedagog-utbildning. Hon har studerat körmetodik och dirigering i USA och sjungit i olika grupper som Teknologkören, Sofia Vokalensemble och Stockholm City Voices, med vilka hon vann Nordiska mästerskapen i barbershop 2013.

Konsertlängd: 1 tim 15 min utan paus
Extern arrangör: Stockholm Sjunger