arrow

Höstkonsert

Musikgymnasiets sångare bjuder på en höstsprakande körfest!

Finska rytmer och exotiska ljud från södra halvklotet blandas med smäktande melodier från Asien och färgrika klanger från Baltikum. En körgrupp (klasserna 9AB) från Adolf Fredrik Norrmalm gästar oss med ett spännande program. Dirigenter är Anna Sievers, Helene Stureborg och Sofia Ågren.


Medverkande

 

Helene Stureborg har bl.a. Organistexamen och Diplom i Kördirigering från Kungliga Musikhögskolan (KMH). Hon har arbetat vid Stockholms Musikgymnasium sedan 1990 och parallellt med detta undervisat vid KMH och i olika kurser, nationellt och internationellt. 2002 övertog hon dirigentskapet för Stockholms Musikgymnasiums kammarkör och startade 2011 Helene Stureborgs Kammarkör. Hon var 2014-2017 medlem i Statens Musikverks Konstnärliga råd, och blev 2017 utsedd till Årets Körledare av Föreningen Sveriges Körledare. Hon leder under 2018 Världsungdomskören.

Sofia Ågren är utbildad kör- och orkesterdirigent vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och innehar även en pedagogexamen med inriktning körmetodik och klassisk sångmetodik. Utöver sin tjänst på Stockholms Musikgymnasium arbetar Sofia som dirigent för Uppsala Vokalensemble och som projektledare för Levande körmusik, en plattform för nutida körmusik. Sofia frilansar även som dirigent och har bl.a. arbetat med Gustaf Sjökvists Kammarkör, Adolf Fredriks Vokalensemble och kammarkören A Scalpella.

Konsertlängd: 2 tim 30 min inkl. paus
Extern arrangör: Stockholms Musikgymnasium/Kungsholmens gymnasium