arrow

EL SISTEMA STOCKHOLMS LÄSÅRSAVSLUTNING

Orkesterskolan El Sistema Stockholm håller en storslagen gemensam avslutning för alla elever från Stockholms olika stadsdelar. Det kommer att spelas musik och delas ut stipendier. Musiker från Sveriges Radios Symfoniorkesters spelar tillsammans med orkesterskolans egna musiker. Det blir en högtidlig kväll och detta tillfälle är början på en årlig tradition.

Medverkande: El Sistema Stockholms orkestrar: Centrala Orkestern, stråkelever årskurs 3 och Bredängs blåsarensemble. Orkesterskolans år ett instrumentalister välkomnas. Musiker från Sveriges Radios Symfoniorkester

El Sistema Stockholm är en orkesterskola inom Kulturskolan Stockholm, där barn och unga blir del av en symfoniorkester. Eleverna lär sig att spela ett orkesterinstrument, till exempel fiol, cello, klarinett eller trombon. Över 2 000 barn och unga deltar idag i verksamheten.

”Vi ger våra elever musik, instrument och orkestrar. Våra elever ger hopp till framtidens musikscen och kulturliv. Vi vill att instrumentalspel ska vara något som alla barn och unga upplever som lättillgängligt och möjligt.

Vi ser den västerländska konstmusiken som en kulturskatt som tillhör alla och som alla ska få möjlighet att upptäcka och skapa sin egen relation till.

Vi vill stötta den västerländska konstmusikens plats och dess sceners relevans hos nya målgrupper.

Vår vision är att alla elever med sina kunskaper inom västerländsk konstmusik fortsätter att upptäcka och påverka musiken och världen på egen hand.”


Ungefärligt konsertlängd: 1 tim

Extern arrangör: Kulturskolan Stockholm – El Sistema

Stipendier från Berwaldhallen, Rotary International Stockholm Djurgården, Uffes blås och Rauber Musik.