arrow

FINALISTER KLARA FÖR ERIC ERICSON AWARD 2021

Av över 90 sökande har åtta unga kördirigenter vidare till semifinalen i oktober 2021. Urvalskommittén har efter en månads arbete valt ut ett internationellt startfält med deltagare från Tyskland, Lettland, England, Frankrike och Ryssland.

Krista Audere, Lettland

Krista Audere

Krista Audere

Krista Audere är en lettisk kördirigent baserad i Amsterdam. Hon är regelbundet engagerad som repetitör och dirigent hos Cappella Amsterdam, Nederlands Kamerkoor och Netherlands Radio Choir. Förutom vid musikkonservatoriet i Riga har Krista Audere studerat kördirigering i Amsterdam och Stuttgart. Som sångare har hon samarbetat med Lettiska Radions kör och Cappella Amsterdam.

Julia Selina Blank, Tyskland

Julia Selina Blank

Julia Selina Blank

Julia Selina Blank är en tysk kördirigent baserad i Oslo. Hon är regelbundet engagerad som gästdirigent hos Sloveniens Filharmoniska Kör och Bergens Katedralkör samt gästande kormästare hos Norges Solistkör, Bayerska Radions Kör, MDR i Leipzig och Radiokören i Stockholm. Julia Selina Blank har studerat kördirigering i München, Stockholm och Oslo.

Harry Bradford, Storbritannien

Harry Bradford

Harry Bradford

Harry Bradford är en brittisk kördirigent baserad i London. Han är medgrundare till och leder den professionella vokalensemblen Recordare. Han har gästat till exempel Le Choeur de L´Orchestre de Paris och the Royal Academy of Music Chamber Choir. Han leder Thames Philharmonic Choir, the North Herts Guild of Singers och Stanmore Choral Society. Harry Bradford har studerat vid Royal Academy of Music I London.

Jurgis Cabulis, Lettland

Jurgis Cabulis

Jurgis Cabulis

Jurgis Cabulis är en lettisk kördirigent baserad i Riga. Han leder kördirigentutbildningen och är dirigent för kammarkören vid Rigas Katedralskola och är assisterande dirigent för Rigas professionella kammarkör Ave Sol. Han har grundat och är konstnärlig ledare för Carnikavas blandade kör Vēja balss. Han samarbetar regelbundet med lettiska professionella körer samt National Forum of Music i Wroclaw. Jurgis Cabulis har studerat kördirigering vid Lettiska Musikaliska Akademien.

Guillemette Daboval, Frankrike

Guillemette Daboval

Guillemette Daboval

Guillemette Daboval är en fransk kördirigent baserad i Lyon. Hon arbetar regelbundet med såväl professionella som amatörkörer och vokalensembler. 2017 startade hon vokalensemblen Ensemble Esquisses. Guillemette Daboval har studerat kördirigering vid Nationella konservatoriet för musik och dans i Lyon. Hon har också examen i musikvetenskap och musikterapi från universitetet i Montpellier.

Pierre-Louis de Laporte, Frankrike

Pierre-Louis de Laporte

Pierre-Louis de Laporte

Pierre-Louis de Laporte är en fransk kördirigent baserad i Lyon. Han är sedan 2017 assisterande dirigent för Nationella ungdomskören och Franska radions kör. Han samarbetar regelbundet med barockensemblen Concert Spirituel. Pierre-Louis de Laporte har studerat vid Nationella konservatoriet för musik och dans i Lyon.

Daniil Lashin, Ryssland

Daniil Lashin

Daniil Lashin

Daniil Lashin är en rysk kördirigent och sångare baserad i St. Petersburg. Han är dirigent för den blandade kören vid Rimskij- Korsakovkonservatoriet och kormästare för ungdomskören Lyra och medlem i flera professionella körer i St. Petersburg. Daniil Lashin har studerat vid Rimskij- Korsakovkonservatoriet i St. Petersburg.

Johanna Soller, Tyskland

Johanna Soller

Johanna Soller

Johanna Soller är en tysk kördirigent och kyrkomusiker baserad i München. Hon har varit gästdirigent för MDR Radio Choir Leipzig, Nederlandse Bach Vereniging och Münchens Bachkör. Hon har också arbetat med till exempel Freiburgs Barockorkester, Hovkapellet i München och Zürcher Singakademie. 2019 utsågs hon till musikalisk ledare för Münchens Kammaropera. Johanna Soller har studerat kördirigering, cembalo och orgel i München.