arrow

SÄSONGEN 2021-2022 – FLER BILJETTER SLÄPPTA!

Från och med den 30 september kommer vi spela inför full salong igen – som vi har längtat! Vi har nu släppt upp fler biljetter till denna konsertsäsong med Radiokören och Sveriges Radios Symfoniorkester. Här kan du läsa mer om alla konsertprogram.

KONSERTPROGRAM I SEPTEMBER OCH OKTOBER

Östersjöfestivalen startade konsertsäsongen 2021-2022 med en fullmatad festivalvecka med musik och samtal på temat nystart. Passa på att se konserterna och samtalen på Berwaldhallen Play. Alla konserter sänds dessutom i Sveriges Radio P2.

Efter festivalen tar chefsdirigent Daniel Harding vid med tre olika konsertprogram. Tillsammans med Radiosymfonikerna möter Harding världsviolinisten Isabelle Faust som spelar Schönbergs hänförande Violinkonsert. Fortsatt bjuder Harding och Radiosymfonikerna på Brahms fjärde symfoni och Dvořáks dramatiska orkesteruvertyr till Otello.

Den 30 september tolkar Daniel Harding Mozarts Requiem tillsammans med Radiosymfonikerna, Radiokören och solisterna Pretty Yende, Svetlina Stoyanova, Andrew Staples och Tareq Nazmi. Vi får sedan höra Pretty Yende i Gustav Mahlers storslagna Symfoni nr 4. Detta blir också den första konserten som vi kan spela för full salong!

Hans Ek – känd för sin förmåga att sömlöst sammanfoga klassiskt, pop och jazz – är en av våra ständigt återkommande gäster, som senast ledde Radiosymfonikernas samarbete med Zara Larsson. Nu bjuder Hans Ek på en konsert som blir ett porträtt av den legendariska producenten, tonsättaren och musikern Brian Eno. Hans Ek har fört samman låtar från olika perioder i Brian Enos karriär till tre atmosfäriska remixer. Moto Boy är solist i denna konsert.

Under ledning av den unga prisbelönade dirigenten Elim Chan får vi höra violinkonserten In Silence av amerikanska tonsättaren Elizabeth Ogonek. Som solist i denna konsert välkomnar vi unga amerikanska violinisten Benjamin Beilman till Berwaldhallen för första gången.

Till alla barns förtjusning blir det kalaspartaj då Niklas Riesbeck än en gång slår följe med Radioapan på besök hos Radiosymfonikerna. Den här gången deltar även rymdvarelsen Kosmos, en skridskoåkande struts och en rosa enhörning i en fartfylld konsert med massor med rolig musik och tokiga upptåg.

Internationellt hyllade violinisten Janine Jansen, som avslutade säsongen 2020-2021 i Berwaldhallen med två fantastiska konserter, kommer tillbaka! Tillsammans med violasten Amihai Grosz möter hon Radiosymfonikerna och förste gästdirigent Klaus Mäkelä i Mozarts Sinfonia Concertante. I samma konsert bjuder Radiosymfonikerna och Mäkelä på Schumanns Symfoni nr 2 C-dur.

Den 24 oktober avgörs finalen i Eric Ericson Award  – kanske världens mest prestigefyllda tävling för unga kördirigenter! Priset strävar efter att uppnå en mycket hög konstnärlig och konkurrenskraftig nivå inom kördirigering, som motsvarar den status som Eric Ericson erhöll världen över under sin aktiva tid. Eric Ericson Award ger nästa generations kördirigenter förutsättningar till en internationell karriär.

Tillsammans med Unga Klara presenterar Berwaldhallen Poetic (R) Evolution, en aktuell föreställning där spoken word och klassisk musik flätas samman i ett oväntat och känslofyllt program som riktar sig unga vuxna. Nachla Libre, poet, visuell konstnär och författare, står för regin. Kompositör och dirigent Jonas Nydesjö väljer ut och arrangerar musiken.

Väl mött i Berwaldhallen i höst!

DITT TRYGGA BESÖK

Vi har vidtagit en rad åtgärder för att göra ditt besök hos oss så tryggt som möjligt. Läs om vad som gäller vid biljettköp samt återköpsregler. Läs mer här.

På grund av rådande omständigheter är försäljningen av abonnemang säsongen 2021-2022 pausad under hösten. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att nås av information om när du kan köpa en konsertserie igen.