arrow

Fredag Stor 2018-2019

För en fullödig konsertupplevelse rekommenderar vi en helkväll i Berwaldhallen med vår helaftonsserie på fredagar. Här bjuds det på större orkesterverk, kanske en symfoni eller en solokonsert med gästande instrumentalister och sångare av yppersta världsklass. Helaftonskonserterna är ca två timmar med paus och börjar kl 19.00. För dig som inte kan få nog av musiken!

Fredag stor innehåller 17 konserter och du sparar 40% på ordinarie pris.

Konserter som ingår:

28 september 19:00

Sjostakovitj enligt Mäkelä


Klaus Mäkelä visar varför han kallas ”det nya dirigentundret” i två mäktiga orkesterverk och en av 2000-talets stora solokonserter med norska stjärncellisten Truls Mørk.

5 oktober 19:00

Stravinskys Våroffer


Höstrusket rår inte på den ohejdbara urkraften i Stravinskys banbrytande balett. Dessutom ger den begåvade multimusikern Conrad Tao pianofantasin Suspend av Andrew Norman.

26 oktober 19:00

Honeck i eftertankens tid


Ett ömsint och kärleksfullt program, som ett värmande ljus i oktoberdunklet, med Radiosymfonikernas tidigare chefsdirigent och barytonen Andrè Schuen.

9 november 19:00

Harding möter Janine Jansen


Världsberömda Janine Jansen spelar Alban Bergs svidande vackra violinkonsert och Daniel Harding bjuder på tidernas kanske bästa symfoni.

7 december 19:00

Isländsk pianokraft


Ur den vulkaniska askan reser sig musiken som en obetvinglig urkraft. Möt två spännande isländska tonsättare och den bejublade pianisten Víkingur Ólafsson.

18 januari 19:00

Mozart, Debussy & Roussel


En av de största franska dirigenterna genom tiderna, Michel Plasson ersätter Alain Altinoglu på veckans konsert. Dessutom är världspianisten Piotr Anderszewski på kärt återbesök hos Sveriges Radios Symfoniorkester, denna gång med Mozarts Pianokonsert nr 24 i c-moll.

25 januari 19:00

Harding möter Isabelle Faust


Stjärnviolinisten Isabelle Faust glänser i Schönbergs banbrytande Violinkonsert på en fullmatad konsert med extra allt.

8 februari 19:00

Brahms kontra Chin


Brahms egen favoritsymfoni och Unsuk Chins suggestiva Pianokonsert med mästerliga Francesco Piemontesi.

15 februari 19:00

Mäkelä möter Leonidas Kavakos


Klaus Mäkelä möter violinisten Leonidas Kavakos i Mendelssohns Violinkonsert

22 februari 19:00

Hilary Hahn spelar Prokofjev


Tre gånger Prokofjev när en riktig superstjärna är på besök.

15 mars 19:00

Alfvén, Sibelius & Schnelzer


Pianistundret Conrad Tao uruppför Albert Schnelzers pianokonsert på en praktfull nordisk afton. Konserten den 14 mars inviger även Svensk Musikvår 2019.

22 mars 19:00

Harding möter Cargill


Dramatiska berättelser och dramatisk musik. Världsstjärnan Karen Cargill i underskön sång ur Gurre-Lieder av Schönberg.

29 mars 19:00

Malin Byström i sånger av Richard Strauss


Världens bästa operasångerska sjunger några av världens vackraste sånger, Vier letzte Lieder.

26 april 19:00

Harding möter Widmann x 2


Två världskända musikersyskon tar plats i Berwaldhallen. Violinisten Carolin Widmann spelar storebror Jörg Widmanns andra violinkonsert.

10 maj 19:00

Sjostakovitjs väldiga Leningradsymfoni


Klaus Mäkelä avslutar säsongens Sjostakovitj-triptyk i storslagen anda med den monumentala Leningradsymfonin som skrevs och uruppfördes i direkt opposition mot nazisternas framfart. Fredagens konsert livestreamades och ligger inom kort på Play.

17 maj 19:00

Holsts Planeterna


Holst Planeterna är ett av världens mest populära orkesterverk. Den välkände Mozart-specialisten Paul Lewis tolkar dessutom Mozarts sista pianokonsert.

24 maj 19:00

Maestro Blomstedt


Jublande lovsånger av Bach och Mendelssohn med Sveriges Radios Symfoniorkester och hedersdirigent Herbert Blomstedt. Fredagens konsert livestreamas på webben.

Andra abonnemang

Fredag Helafton Mellan 2018-2019

För en fullödig konsertupplevelse rekommenderar vi en helkväll i Berwaldhallen med vår Helaftonsserie på fredagar. Här bjuds det på större orkesterverk, kanske en symfoni eller en solokonsert med gästande instrumentalister och sångare av yppersta världsklass. Helaftonskonserterna är ca två timmar med paus och börjar kl 19.00. Vill du vara säker på att få sitta vid ett cafébord i pausen går det bra att förbeställa det på plats innan konserten.

DU SPARAR

30%

calendar-menu