arrow

We can be Heroes

Efter två omgångar spelmusik i SCORE, och science fiction/fantasy-konserten FAR AND AWAY, presenterar Berwaldhallen nu ännu ett samarbete med Orvar Säfström och Underscore Productions. Hjältar kommer i många olika skepnader och i denna, helt nya konsertproduktion möter vi bland annat Batman, Thor, Wonder Woman och den mångbottnade Furiosa i Mad Max: Fury Road. Vi kämpar sida vid sida med Katniss i The Hunger Games och räddar världen från undergång tillsammans med Sarah Connor i Terminator 2. Till detta lägger vi John Williams kompositioner från Raiders Of The Lost Ark och Star Wars – The Force Awakens. Konserten avslutas med Hans Zimmers ikoniska musik från Gladiator. Som i de tidigare konserterna är Sabina Zweiacker solist och brittiske Charles Hazlewood dirigent.


SVERIGES RADIOS SYMFONIORKESTER Skriv ut

Medverkande

 

Sveriges Radios symfoniorkester är en av Europas bästa och mest mångsidiga orkestrar. Deras repertoar innefattar såväl älskade klassiska verk som ny musik av spännande samtida tonsättare och samarbeten med framstående populära artister i en ständig strävan att utvecklas och bryta ny mark. Orkesterns omfångsrika och högklassiga musicerande har belönats med ett otal priser och lovord i musiktidskrifter och de gör regelbundna gästspel på internationella festivaler och konserthus. Med en sällsynt känsla och lyhördhet, ödmjukhet inför musiken och tillsammans med chefsdirigenten Daniel Harding ligger orkestern i musikalisk framkant på världens stora scener.

Charles Hazlewood är en omtyckt musikalisk folkbildare i Storbritannien som under många år har arbetat med att sprida orkestermusik till nya lyssnare. Genomslaget kom efter att han 1995 vann EBU:s internationella dirigenttävling i Lissabon. Hazlewood är en hängiven företrädare för ny musik och har lett mer än 100 uruppföranden. Han har lett prisbelönade tv- och radioprogram, är känd för att arbeta gräns- och genreöverskridande och strävar målmedvetet efter att bryta ner gränser mellan olika musiklyssnare och vända fördomar om musik.

Sabina Zweiacker är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö och är sedan flera år känd i hela Europa för sin medverkan i Orvar Säfströms konsertproduktioner med musik ur filmer och datorspel. Zweiacker gjorde 2014 en av huvudrollerna i Christoffer Nobins barnopera Hion om natten med Norrköpings symfoniorkester. Zweiacker är lika hemma i de stora repertoarverken som Brahms Ein deutsches Requiem.

Orvar Säfström var under flera år programledare för bland annat Recensenten på ZTV och sedan för Filmkrönikan i Sveriges Television. Sedan 2006 producerar han bejublade och kritikerrosade konserter med musik ur film, tv-serier samt dator- och videospelmusik i Sverige och Europa. Han är även skribent, debattör, föreläser om populärkultur och har ett förflutet som sångare i death metal-bandet Entombed.

Program

Danny Elfman: Batman, Batman Theme
John Williams: Raiders of the Lost Ark, Raiders March
Brad Fiedel: Terminator 2, Main Title
Tom Holkenborg: Mad Max: Fury Road, Many Mothers
Rupert Gregson-Williams: Wonder Woman, Amazons of Themyscira
John Williams: Star Wars: A New Hope, Princess Leia’s Theme
John Williams: Star Wars: The Force Awakens, Rey’s Theme/The Jedi Steps/Finale

PAUS

Annie Lennox/Howard Shore: The Return of the King, Into the West
James Newton Howard: The Hunger Games: Catching Fire, Horn of Plenty/Katniss is Chosen
John Williams: Superman, Superman March
Silvestri mfl: Marvel Cinematic Universe, Svit
Hans Zimmer: Gladiator, Progeny/The Wheat/The Battle