arrow

Svenska Stjärnor: Chelsea Hotel

Sveriges Radios Symfoniorkester möter några av landets främsta pop-, rock- och jazzartister i gränsöverskridande samarbeten. Hör dina favoritmusiker som aldrig förr, tillsammans med hela Sveriges symfoniorkester. Musik av bl a Leonard Cohen, Patti Smith, Joni Michell och Velvet Underground.


SVERIGES RADIOS SYMFONIORKESTER Skriv ut

Medverkande

 

Sveriges Radios symfoniorkester är en av Europas bästa och mest mångsidiga orkestrar. Deras repertoar innefattar såväl älskade klassiska verk som ny musik av spännande samtida tonsättare och samarbeten med framstående populära artister i en ständig strävan att utvecklas och bryta ny mark. Orkesterns omfångsrika och högklassiga musicerande har belönats med ett otal priser och lovord i musiktidskrifter och de gör regelbundna gästspel på internationella festivaler och konserthus. Med en sällsynt känsla och lyhördhet, ödmjukhet inför musiken och tillsammans med chefsdirigenten Daniel Harding ligger orkestern i musikalisk framkant på världens stora scener.

I gränslandet mellan klassisk musik, jazz, pop och folkmusik förvandlar dirigenten och arrangören Hans Ek det invanda till något oförutsett och spännande. Det har lett till en mängd fruktbara samarbeten med bland annat danska Efterklang, brittiska These New Puritans, Kroke, Den Sorte Skole, Radiosymfonikerna, Göteborgssymfonikerna, Norrlandsoperan och artister som Veronica Maggio, Salem al Fakir, Tommy Körberg, Michael Nyman, Ale Möller och många fler. Sedan flera år är Hans Ek ansvarig för musiken vid Polarprisutdelningen där han dirigerat Kungliga Filharmonikerna tillsammans med flera av Sveriges allra främsta artister i polarprisvinnarnas musik. Hans Ek medverkar återkommande i Berwaldhallens konsertserie Svenska Stjärnor, senast i Bowie in Berlin hösten 2016.

Moneybrother, egentligen Anders Wendin, har en bakgrund i band som till exempel Monster men bildade år 2000 soloprojektet Moneybrother. Albumet Blood Panic från 2003 blev en omedelbar succé och Moneybrother fick motta en Grammis för bästa rockalbum och Sveriges Radio P3:s utmärkelser för Årets manliga artist, Årets nykomling och Guldmicken. År 2005 gav Moneybrother ut sin andra skiva To Die Alone vilken även den mottogs mycket väl. Efter att ha spelat under eget namn i ett antal år har Anders Wendin valt att på allvar återuppväcka Moneybrother. 2017 medverkar han i åttonde säsongen av Så mycket bättre.

Ungefärlig konsertlängd: 2 tim inkl. paus